De eigenschappen van haze genetica

Wat is een haze wietplant?

Een haze wietsoort refereert naar een wietplant die voor het grootste gedeelte uit sativa genetica bestaat. Je zult in de groei- en bloeiperiode duidelijk terug zien dat de haze wietplant een sativa is, ze heeft mooie lange en slanke bladvingers en kan erg groot worden als haar wortels genoeg ruimte hebben om te groeien. Haze heeft over het algemeen een laag CBD gehalte, maar wel een hoog THC gehalte. Ook staan de haze soorten bekend om hun psychedelische effect, wat soms zelfs “ampheta-wiet” genoemd wordt omdat het je een actief gevoel geeft. De smaak van haze is duidelijk herkenbaar, haze smaakt bij het roken erg sterk kruidig. Dit is een smaak die bij heel veel mensen geliefd is.

Een haze heeft in de meeste gevallen een dubbel zo lange bloeitijd dan een indica soort. Haze wietplanten zijn altijd populair geweest bij de breeders van wietzaadjes en de haze heeft inmiddels enorm veel kruisingen die prijzen gewonnen hebben zoals de Cannabis Cup.

green house seeds super silver haze

Super silver haze van Green House Seeds

amnesia haze

Amnesia Haze – Royal Queen Seeds

Wanneer is haze ontstaan?

Haze is niet meer weg te denken in de wietwereld. Iedereen kent wel een haze soort, een van de bekendste soorten is bijvoorbeeld de Super Silver Haze, maar ook de Neville’s Haze en Amnesia Haze zijn zeer bekende soorten. De Super Silver Haze zul je bijna in iedere shop kunnen krijgen. De haze is ontstaan in Californië in de 1970, hierna is ze meegenomen naar Amsterdam en is daar verder ontwikkelt.