Amnesia Haze

Amnesia Haze is naast de Silver Haze, Purple Haze en Lemon Haze de meest geliefde en beroemde Hazesoort. Aangezien ‘amnesia’ in het Engels geheugen verlies betekend is direct duidelijk dat het hier om een zeer sterke wietsoort gaat. Deze door Sativa gedomineerde soort staat erom bekend dat ze rake klappen uitdeelt. Amnesia Haze heeft dan ook twee keer de High Times Cannabis Cup gewonnen. Haar geweldige genetische geschiedenis is het resultaat van werkelijk meesterlijke kweekvaardigheden.

Herkomst Amnesia Haze

De originele Amnesia Haze was een kruising tussen Zuidoost-Aziatische genen en Jamaicaanse Hazevariëteiten die bekend stonden om hun hoge THC-gehalte en scherpe smaak. Hier is nog een kleine hoeveelheid Afghaanse en Hawaïaanse genen toegevoegd om extra’s smaak toe te voegen en de bloeitijd te verkorten. De exacte genen kunnen echter verschillen van kweker tot kweker.

Super aromatische smaak

Amnesia Haze behoort tot de allerbeste Hazesoorten. Als je haar wiet rookt of vaporiseert, heeft ze een scherpe, citrusachtige smaak en een zoete ondertoon. Dankzij deze super aromatische smaak is de Amnezia Haze in de Amsterdamse Coffeeshops ver uit de meest verkochte Haze.

Top van de Amnesia Haze wietplant

Amnesia Haze is de meest populaire en bekende Hazesoort

Amnesia Haze - de duidelijk zichtbare witte kristallen (trichomes) op de toppen.

Eigenschappen Amnesia Haze

  • Gewonnen prijzen: Vele Cannabis Cups door verschillende breeders
  • Smaak: Een scherpe, citrusachtige smaak met een zoete ondertoon
  • Opbrengst: 600 g/m2
  • Effect: Een krachtige, psychedelische high
  • Soort: 80% Sativa en 20% Indica
  • Bloeitijd binnen: ze bloeit ongeveer 12 weken
  • Oogsttijd buiten: half oktober
  • Hoogte buiten: In de volle grond kan ze enorm groot worden, tot wel 2,50 meter
  • THC: rond de 22% (hoog)

Amnesia Haze kweken: waar moet je rekening mee houden?

De gefeminiseerde Amnesia Haze zaden hebben een enorm hoge kiemkracht. De zaden zullen dan ook erg snel ontkiemen. Indoors is het een goed te onderhouden wietplant die net iets hoger zal worden dan 1 meter. Met ons Nederlandse klimaat is ze minder geschikt voor een buitenkweek. Ze heeft om buiten goed te kunnen groeien en bloeien een warm klimaat nodig zoals dat van Australië of Californië. Als je haar in de volle grond kunt kweken heeft ze een hoge opbrengst en kan ze met gemak een hoogte van 2.5 meter halen. De Ammesia Haze wietplant is een gevoelige wietplant, ze heeft verzorging en onderhoud nodig. Het is dus geen soort die geschikt is voor de kwekers zonder ervaring. Ook is deze wietplant prima geschikt voor een SCROG of een SOG kweek. Doordat deze soort zo populair is en het kweken er van meer tijd in beslag neemt dan andere soorten wiet, is Amnesia wiet één van de duurdere wietsoorten.  Na 12 weken zal de Amnesia Haze rijp zijn voor de oogst, we adviseren kwekers om de planten 2 weken goed te laten drogen voordat ze beginnen met het trimmen van de plant.

Zaailing Amnesia Haze plantje

De zaailing (het jonge wietplantje) van de Amnesia haze

Klein Amnesia Haze plantje van het huismerk van Wietzaadjes.nl

Klein Amnesia Haze plantje van het huismerk van Wietzaadjes.nl

Amnesia Haze wietplant in groeifase.

Amnesia Haze wietplant in groeifase.

Binnen kweken

Amnesia Haze groeit min of meer zoals je van een Sativa zou verwachten. Indoors is het een goed te onderhouden plant die iets meer dan een meter hoog wordt. Bij een binnenkweek, onder een 600 W lamp, is een opbrengst van ongeveer 600 g/m², mits je vaardig genoeg bent, goed haalbaar. Het enige echte nadeel is dat deze hazesoort veel tijd nodig heeft voor ze geoogst kan worden. De bloeitijd kan, zoals dat bij de meeste Sativa’s het geval is, tot 12 weken bedragen. De Amnesia Haze is geschikt voor alle kweekmediums zoals Aarde en hydro. Ook het Sea of Green/Screen of Green procces zal bij deze wietsoort geen problemen op leveren.

De Amnesia Haze wordt bij een binnenkweek ongeveer 1 meter hoog.

De Amnesia Haze wordt bij een binnenkweek ongeveer 1 meter hoog.

Goede opbrengst bij binnenkweek Amnesia Haze

Een opbrengst van ongeveer 600 g/m² is goed haalbaar.

Heerlijke wiet van de Amnesia Haze wietsoort.

Heerlijke wiet met een THC gehalte van ruim 20%.

Video Amnesia haze

Buiten kweken

Amnesia Haze heeft, als je haar buiten kweekt, veel zorg en aandacht nodig. Deze wietsoort is bij een buitenkweek meer geschikt voor warme klimaten zoals we die in Spanje, Noord-Afrika, Australië of Californië kennen. Als ze daar voldoende ruimte, warmte en zonlicht krijgt kan het een echte reusachtige wietplant worden van ruim 2,5 meter. Amnesia Haze kan een behoorlijk gevoelige plant zijn waardoor ze niet geschikt is voor de beginnende kweker. Om ervoor te zorgen dat ze niet wordt aangetast door insecten en dat ze de juiste voeding krijgt zul je dus speciale maatregelen moeten nemen. Door het enorme formaat dat deze wietplant in de volle grond kan bereiken is de opbrengst bij een buitenkweek dan ook zeer groot.

Amnesia Haze effect

Wat is het effect na het roken van Amnesia Haze wiet?
Amnesia Haze behoort tot de sterkste wietsoorten en heeft een scherpe, citrus smaak met een zoete ondertoon. Amnesia Haze-soorten hebben veelal een zeer hoog THC-gehalte (meer dan 20 procent) en een laag CBD-gehalte. Als je haar rookt of vaporiseert zijn de effecten al heel snel merkbaar. De high is vooral geestelijk en het lichamelijk effect is dan ook relatief gering. Het is een vrolijke, euforische licht psychedelische high die herkenbaar is van andere Hazesoorten. Dit maakt haar wiet ideaal om te delen met vrienden. De krachtige werking van Amnesia Haze moet echter niet onderschat worden. Deze haze-soort is dan ook niet aan te raden voor beginnende gebruikers, want ze kan je hersenen buiten spel zetten.

Hoewel ze je niet met een stoned lichaam aan de bank vastnagelt, kan te veel Amnesia Haze je geest zo verdoven dat het onder controle hebben van je lichaam een grote uitdaging wordt. Gesprekken zullen snel stil vallen en actieve dingen ondernemen is niet meer mogelijk. Een kamer binnen lopen en niet meer weten wat je er ging doen is een gebeurtenis die je tijdens een sessie meerdere malen zal ervaren.

Het effect van Amnesia Haze na het roken of vaporiseren is zeer krachtig.

Het effect van Amnesia Haze na het roken of vaporiseren is zeer krachtig.

Pas op! Amnesia Haze kan soms ongemerkt naderbij sluipen en vijftien minuten nodig hebben om op volle kracht te komen – neem dus niet heel veel in één keer!

Een selectie van ons aanbod

Bekijk hieronder een selectie van de bekendere merken die deze zeer populaire haze-soort aanbieden of bekijk het totale aanbod van Amnesia Haze zaden op wietzaadjes.nl

Amnesia Haze - Royal Queen Seeds

Amnesia Haze (Royal Queen Seeds)

De Amnesia Haze vind zijn oorsprong kort nadat de eerste Haze Genetica in Nederland geïntroduceerd werd. Er waren al enkele Hybriden Haze soorten ontwikkeld toen een Amerikaanse Expat besloot om een van deze Hybriden te kruisen met een mannelijk plant die in het bezit was van oer oude Haze genetica. Het resultaat van deze kruising is de Amnesia Haze. Dankzij zijn extreem krachtige effecten, Super aroma smaak en zijn Nederlandse oorsprong is de Amnezia Haze ver uit de meest populaire Haze in de Amsterdamse Coffeeshops.

Amnesia Haze - Huismerk Wietzaadjes.nl

Amnesia Haze (Huismerk)

Het huismerk Wietzaadjes.nl is een Amnesia Haze soort met zeer goede sativa dominante genetica. Deze wiet zaden worden regelmatig getest en laten hierbij een goede en hoge kiemkracht zien. Deze wiet heeft een hoog THC gehalte, ze is niet aan te raden voor mensen die nog nooit een jointje gerookt hebben. Het effect van het roken van deze wiet is snel merkbaar en langdurend, een geweldige ontspanning die je een totale rust laat beleven.

Amnesia Haze - Soma Seeds

Amnesia Haze (Soma Seeds)

Amnesia Haze van Soma Seeds is een feminised wietzaadjes soort. Deze wietplanten zijn ontstaan door het kruisen van een Zuidoost Aziatische Haze x Jamaicaanse Haze. Het winnen van de eerste prijs van de Hight Times Cannabis Cup in 2012 heeft haar kwaliteit bewezen. Het effect van het roken van deze wiet is een prettige high. Met deze feminised wietzaadjes ben je in staat om een goede kwaliteit wiet te kweken.

amnesia haze autoflower vision seeds

Dit zijn Amnesia haze wietzaden van Royal Queen Seeds

amnesia haze huismerk

Dit zijn Amnesia haze wietzaden van het Huismerk van Wietzaadjes.nl

amnesia haze soma seeds

Amnesia haze wietzaden van het merk Soma Seeds

Foto’s van een binnenkweek

Bekijk hieronder een reeks foto’s van de Amnesia Haze van het huismerk van wietzaadjes.nl

Misschien heb je ook interesse in…

Haze genetica – Amnesia haze is, zoals de naam al zegt, een haze soort. Deze wietsoort is altijd sativa dominant en heeft een langere bloeitijd dan gemiddeld. Ook de smaak van de haze soorten staan bekend als kruidig en krachtig. Wil je meer weten over de genetica van deze wietsoort kijk dan op de pagina Haze genetica.

Silver Haze – Een andere zeer bekende variant is de Silver haze. Dit is een soort die je in alle coffeeshops kunt kopen maar deze mooie en smaakvolle wietsoort is ook zelf te kweken vanuit zaad, bekijk meer dan 135 haze varianten op deze pagina of lees meer over deze zeer bekende en zeer veel gekweekte wietsoort op de pagina Silver Haze.