Power Plant wiet kweken

Power Plant is, naast de White Widow, één van de meest bekende wietsoorten. De powerplant werd in 1997 door gepassioneerde kwekers van het Nederlandse bedrijf Dutch Passion geïntroduceerd en groeide al snel uit tot een wietsoort die elke coffeeshop op zijn menu wilde hebben. Hij is terug gekruist en heeft een hoog THC gehalte. De PP plant is niet gekruist met andere wietsoorten. Deze plant heeft hierdoor een reputatie opgebouwd van een zeer stabiele soort.

Powerplant is vermoedelijk wel de populairste plant bij de commerciële kwekers. Vroeger was deze plant in Nederland alleen als stek te verkrijgen. Tegenwoordig zijn er ook eerste klas PP zaden te koop. Zoals je wellicht weet geeft het kweken uit zaden een veel beter resultaat. Wonderbaarlijke potente vrouwelijke zaden met voornamelijk Sativa genen zijn een voorbeeld voor hybride groeikracht. Power plant zaden zullen snel uitgroeien tot zeer sterke planten die de kweker zeker niet zullen teleurstellen.

In de volksmond wordt Power Plant ook vaak pp genoemd. De Power plant is een echte snelle bloeier. Deze stabiele soort levert altijd betrouwbare en rijke oogsten. De toppen zijn enorm lang en dik en zijn bezaaid met een dikke laag kleverige trichomen. Toppen van 35 cm zijn hierbij geen uitzondering. Kortom, zodra je de powerplant als hobbykweker voor eigen gebruik gaat kweken kun je rekenen op een zeer stabiele, krachtige plant met een zeer grote oogst. Deze wietsoort is ideaal voor beginnende kwekers daar deze plant vrijwel stressvrij is. De Power plant heeft niet veel onderhoud nodig waardoor dit bij beginnende kwekers een zeer goede kweekervaring kan zijn met een onverwacht hoge opbrengst.

De toppen van de Power Plant kunnen wel 35 cm lang worden.
De toppen van de Power Plant kunnen wel 35 cm lang worden.
THC trichomen op Power Plant

Eigenschappen Power Plant

 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk te kweken
 • Smaak: een doordringende houtachtige aardse smaak
 • Afkomst: krachtige Zuid-Afrikaanse sativa soorten.
 • Effect: Een intense en krachtige uplifting high vanwege het hoge THC gehalte
 • Soort: sativa
 • Bloeitijd binnen: tussen de 7 en 9 weken
 • Oogsttijd buiten: eind september, begin oktober
 • Hoogte buiten: in de volle grond wordt de plant gemiddeld rond de 1,5 meter groot
 • THC: ongeveer 15% (hoog)
 • Medicinaal gebruik: bij stress, depressie, pijn, gebrek aan eetlust en hoofdpijn

Medicinale werking Powerplant wiet

De powerplant wiet is een echte allrounder met een hoogvliegende high. De PP wiet wordt door de cerebrale high ook toegepast als medicinale cannabis. De wiet wordt hierbij meestal toegepast voor medicinale behandeling bij depressie, stress, pijn (hoofdpijn), angst en een gebrek aan eetlust. Door de krachtige werking van de Power plant bevrijd het haar gebruiker van emotionele lasten. De hoge THC waarde kan voor sommigen mensen wellicht te sterk zijn. Aan deze krachtige werking heeft de Power Plant immers haar naam te danken.

Power Point wiet voor medicinaal gebruik.

Zelf Power Plant kweken

Je kunt de Power Plant wiet vanuit wietzaden zeer eenvoudig zelf kweken voor eigen gebruik. De wietzaadjes zijn geschikt voor binnen- en buitenkweek, schimmel- en rotbestendig, hebben een korte bloeitijd en een hoge opbrengst! Veel van de zaden zijn gefeminiseerd en geweldig voor de thuiskweker. De plant zal bij een binnenkweek niet veel groter worden dan een meter worden. Buiten zal deze wietsoort daarentegen eenvoudig uit kunnen groeien tot planten van rond de 1,5 meter.

 • Bij de beginnende kweker is de opbrengst al hoog maar bij de meer ervaren kweker zal het al snel een resultaat van wereldklasse opleveren.
 • Deze plant is geschikt voor zowel binnen als buiten kweekt. Als je binnen kweek zorg er dan voor dat de afzuiging in orden is want deze plant heeft een zeer sterke geur.
 • De plant is goed te snoeien waardoor je meerdere vruchtbare toppen krijgt. Zolang je de plant de vrijheid geeft om zich te ontwikkelen kun je haar op vrijwel elk medium kweken.
 • De opbrengst van deze plant kan bij de juiste omstandigheden oplopen van wel 400 tot 600 gram per vierkante meter!
 • Ook het THC percentage wat behaald wordt is opmerkelijk te noemen, want de THC-waarde kan bij de PP meer dan 15% met uitschieters naar 20% zijn.
Zaailing power plant

De zaailing (het jonge wietplantje)

Lange top van de Power Plant

De toppen van de Power Plant kunnen wel 35 cm lang worden

Power Plant's krachtige wiet

De wiet van de powerplant is erg sterk

Na ongeveer 8 weken zijn de meeste feminised powerplant wietzaadjes veranderd in een mooie oogstrijpe wietplant. Aangezien ze weinig onderhoud vereisen is het de perfecte plant voor de beginnende kweker. Het zal je verbazen wat één plant je al oplevert.
In principe zijn de meeste soorten zaden buiten te kweken. Er zijn echter ook soorten die zich kenmerken door verhoogde bestendigheid tegen vochtige omstandigheden. Sommige buiten wietsoorten komen sneller in de bloei, om zo de kans op schimmels en toprot te beperken.

Het effect na het roken van de wiet

Het effect van deze Sativa ganja een lekkere geestelijke high aangevuld met een super sterk stoned. Tegenwoordig is de power plant in bijna elke coffeeshop verkrijgbaar. De plant is zeer geliefd bij de ervaren cannabis liefhebbers, de krachtige werking van de wiet wordt vaak omschreven als “knock out stoned” en “sterke up high”. Met een intense aardse en scherpe houtachtige smaak deelt deze plant rake klappen uit. Elke cannabis liefhebber moet deze soort eigenlijk geproefd hebben.

LET OP: Deze soort is te zwaar voor de minder ervaren rokers.

Effect roken Powerpoint wiet

Een aantal PP soorten uit ons aanbod

Bekijk hieronder een aantal van de bekendere merken die deze zeer populaire wietsoort aanbieden of bekijk het totale aanbod van Power Plant zaden op wietzaadjes.nl

Dutch Passion Seeds - Power Plant

Power Plant (Dutch Passion)

Powerplant is, naast de White Widow, één van Dutch Passion’s bekendste variëteiten. Ze werd geïntroduceerd in 1997 en groeide al snel uit tot een variëteit die elke coffeeshop op zijn menu wilde hebben. Het is een sativa met een zeer grote oogst (500-600 gram/m²) en een intense High. Power Plant is zeer stabiel, met een enorm groeipotentie. Powerplant is alleen teruggekruist, nooit gehybridiseerd en slechts verkrijgbaar bij Dutch Passion.

Power Plant - Huismerk wietzaadjes.nl

Power Plant (Huismerk Wietzaadjes.nl)

Huismerk Wietzaadjes.nl Power Plant wietplanten staan erom bekend dat ze goede opbrengsten geven van toppen met een hoog THC percentage. De wiet zaden kunnen worden gebruikt voor een kweek binnen en een kweek buiten. Bij een buitenkweek heb je wat geduld nodig voordat ze in bloei zal gaan, maar het wachten wordt beloond met een goede opbrengst.

Spliff Seeds - Power Plant

Power Plant (Spliff Seeds)

Power Plant van Spliff Seeds is een feminised wietzaadjes soort die haar genetische achtergrond heeft van South African IBL. Deze wietplanten zijn ontwikkeld in Nederland en bestaan bijna volledig uit sativa genetica. De wietplanten laten zich makkelijk kweken en zijn hierdoor geschikt voor de minder ervaren kwekers. Deze soort heeft weinig blad en produceert een mooie hoeveelheid toppen.

Power Plant samengevat
De Powerplant is geschikt voor binnenkweek, kas en buiten. Deze plant staat bekend om haar krachtige werking en hoge THC gehalte. De plant is makkelijk te kweken en is minder gevoelig voor schimmels en ziekten. Kortom de PP is een zeer geschikte plant voor beginnende kwekers omdat ze stressbestendig is en garant staat voor een hoge opbrengst.

PowerPlant cannabis zaden bestellen

Bekijk alle Powerplant soorten van verschillende breeders waaronder de originele zaden van Dutch Passion bij Wietzaadjes.nl