Tips voor het drogen van je wietplant

Droog je wiet in het donker
Een goede tip, droog je wiet in het donker. Als je dit niet doet zal de plant makkelijker en langer kunnen nagroeien waardoor je verlies maakt op de kwaliteit van je wiet.

Droog niet met tocht
Laat je wiet niet drogen in een ruimte waar het tocht. Een beetje frisse lucht is goed, maar een wind of toch is niet de bedoeling.

Drogen op de verwarming of in de oven
Als je je wiet droogt op de verwarming of in de oven gaat dit ten koste van de kwaliteit en smaak. Laat je wiet rustig 2 tot 3 weken drogen zodat alles optimaal blijft. Als je een topje wilt proberen dan kun je dit in de over of op de verwarming drogen. Ga niet alles op deze manier drogen want dat is zeer af te raden. Geef je planten de tijd om te drogen, hierdoor komt de smaak en kwaliteit ruimschoots ten goede!

Wiet drogen in huis
De meeste kwekers laten hun wiet binnen drogen. Dit is ook de beste keuze omdat de temperatuur en luchtvochtigheid van groot belang zijn als de wiet hangt te drogen. Een hoge luchtvochtigheid tijdens het drogen is een zeer kwalijke zaak, de wiet droogt nauwelijks en de kans op rot en schimmel is aanzienlijk groter. Drogen in bijvoorbeeld een schuur gaat gegarandeerd voor problemen zorgen.

Het drogen van wiet iets versnellen
Sommige mensen hangen hun wietplant bijna als een gehele plant te drogen. De hoofdstam laten ze zitten op het moment dat ze de wiet gaan drogen. Op deze manier hebben de toppen toegang tot het vocht wat nog in de hoofdstam zit, het gevolg is dat je plant nog wat vocht heeft om nog een beetje door te groeien. Wat prima helpt is dat je probeert om grote takken niet aan de toppen te laten zitten bij het drogen. Knip dus kleinere topjes, die kun je ook vrij eenvoudig van de hoofdstam afknippen en je topjes zullen toch wat eerder droog zijn.