Purple Haze

Purple Haze – Wat is dat?

De Purple Haze is een zeer bekende en enorm geliefde wietzaden soort. De Purple Haze wietplant is een soort die langer bloeit dan de gemiddelde bloeiperiode van wietplanten.

Als je de purple haze wietplant zelf wilt kweken kun je het beste Purple Haze zaden kopen in de feminised vorm. Je bent er dan zeker van dat je ook daadwerkelijk Purple Haze wiet aan je wietplant krijgt, aan mannelijke wietplanten heb je uiteindelijk niks. Deze zorgen alleen maar voor bestuiving van de vrouwelijke cannabisplant. Dit wil je niet als je kweekt om wiet te krijgen i.p.v. wietzaden.

Deze haze soort is voornamelijk populair in De Verenigde Staten maar wordt in Europa in een zeer hoog tempo zeer gewild, veel mensen kweken hun eigen Purple Haze wietplanten meestal uit wietzaadjes omdat je veel meer keuze hebt, geen kans op ziektes waardoor je gegarandeerd een gezonde vrouwelijke haze wietplant krijgt.

Purple Haze wiet plant

Purple Haze wiet plant in de bloei vanuit wietzaden gekweekt

Eigenschappen van de Purple Haze wiet

Deze haze soort heeft een aantal mooie eigenschappen zoals de medicinale werking of het effect. Haze heeft bijvoorbeeld een typische en herkenbare kruidige smaak die bij veel mensen als zeer aangenaam wordt ervaren. Deze kruidige smaak is te proeven in nog veel meer haze soorten. De Puple haze wordt door een aantal breeders op de markt gezet als feminised wietzaden. Bekijk hier onder een aantal eigenschappen van deze populaire haze wiet soort.

De medicinale werking

Purple Haze is een wietplant die goede medicinale eigenschappen heeft. De medicinale werking van deze haze wietsoort is zeer goed tegen stress, je zult door het gebruik van Purple Haze een zeer fijne geestelijke ontspanning ervaren die je rust geeft. Ook kun je deze wiet gebruiken tegen een depressief gevoel en verschillende soorten pijn zoals hoofdpijn. Zelfs bij het verzachten van misselijkheid zal de Purple Haze een goede keuze zijn om te kweken als medicinale cannabis.

Purple Haze White Label

Dit is een feminised wietzaadje van de Purple Haze van White Label Seeds

Purple Haze G13 Labs

Purple Haze zaden van G13 Labs Seeds

Positronics Purple Haze zaden

Deze Purple Haze wietzaden zijn van het merk Positronics Seeds

Purple Haze wiet kweken

Als je deze wietplant zelf wilt gaan kweken dan is het handig dat je weet of de plant voldoet aan je wensen en of de omgeving voldoet aan de eisen van deze Purple Haze plant. Deze haze soort is geen soort die geschikt is voor de kwekers zonder ervaing, het is dus geen geschikte startersplant. Omdat deze plant een langere bloeiperiode heeft is er ook meer kans op problemen tijdens de bloei, denk bijvoorbeeld aan toprot of schimmels. Het is dus belangrijk dat je weet hoe je deze wiet moet kweken om problemen te voorkomen, de bloeiperiode is immers de periode waarin de plant het meest kwetsbaar is voor rot en schimmels.

Een zaailing (jong wietplantje) van de purple haze

De zaailing (het jong wietplantje)

Tp purple haze wietplant gereed om te oogsten.

Oogstrijpe top purple haze wietplant

Purple Haze wiet

Purple Haze wiet voor een Sativa High

Algemene gegevens van de Purple Haze:

  • De bloeitijd – De Purple haze is ongeveer na 9 tot 10 weken bloeitijd rijp genoeg om geoogst te worden. Dit wordt gemeten op het moment dat de eerste bloeiverschijnselen zichtbaar zijn.
  • Oogstmaand buiten – Je kunt deze haze wietplant prima buiten kweken, echter is het van belang dat ze in haar bloeiperiode een warme zomer heeft waarin de luchtvochtigheid niet te hoog is om toprot te voorkomen. Als je de Purple Haze buiten gaat kweken dan kun je de wietplant rond eind oktober oogsten.
  • Genetica – Deze haze wietsoort bevat meestal genetica van de Afghani, Purple Thai die gekruist is met een haze strain.
  • Indica of Sativa – Deze wietplant bestaat voornamelijk uit sativa genetica. Iedere haze soort bestaat voornamelijk uit sativa genetica en dat kun je ook zien aan de langere bloeitijd die de plant nodig heeft om oogstrijp te raken.

De smaak en het effect van Purple Haze wiet

De Haze wiet soorten hebben, zoals eerder beschreven een krachtige en voor velen een herkenbare kruidige smaak. Deze kruidige haze smaak kun je ontleden waarna de smaken zoet, aardachtig en bessen naar voren komen. Deze smaken tezamen maken de haze smaak zo bekend en aangenaam.

Het effect van de Purple Haze zal voornamelijk voelbaar zijn in het hoofd en minder in het lichaam. Het effect noemen ze dan ook ‘high’ en niet ‘stoned’. De reden dat het effect van de Purple haze voornamelijk mentaal merkbaar is komt door het grote gehalte sativa, deze haze soort heeft ongeveer 70% sativa genetica en 30% indica genetica. Na het roken van deze wiet zul je een zeer blij en opgewekt zelfs euforisch gevoel krijgen. Je krijgt een opwekkend gevoel, ook kun je met deze soort toch ontspannen terwijl ze je ook energiek kan maken. Dit is ook de reden dat deze wiet perfect werkt tegen stress of depressies.

paars purple haze

Bij deze wiet zie je duidelijk de paarse kleur van de toppen

Deze wietplant is een van de beste haze soorten die er te krijgen zijn, ook behoort deze soort tot de meest populaire haze wietplanten. Ze produceert een dikke laag THC en heeft mooie langwerpige toppen in de bloeiperiode. Haar toppen plakken enorm en zijn zeer compact en dicht. In de bloeiperiode krijgt deze Purple soort een zeer mooie paarse gloed, hierdoor is de Purple Haze zeer herkenbaar tussen andere wietplanten. Als deze wietplant in een wat koudere omgeving staat zal haar blad donkergroen en soms naar donker paars gaan kleuren. In de groeiperiode ruikt deze wietplant redelijk mild, maar op het moment dat de bloeiperiode begint wordt de geur krachtiger en rijker. Na het drogen van deze wiet is de geur iets scherper.

Meer soorten met Purple of Haze genetica

Wil je meer soorten zien die haze genetica bevatten? Bekijk hier dan alle haze soorten. Als je benieuwd bent in welke andere wietsoorten de Purple genetica zit verwerkt kijk dan op deze pagina met alle purple soorten.