Wiet kweken van A tot Z

Op deze index pagina ‘Wiet kweken van A tot Z‘ vind je al de informatie over wiet, cannabis, marihuana, hasj, wietzaadjes en het kweken van wiet in alfabetische volgorde. Kies eerst een eerste letter om een plaats in deze wiet begrippenlijst te vinden:


A

Autoflower
Een autoflower, auto of autoflowering wietplant, is een wietplant die automatisch in bloei gaat zonder de lichturen aan te passen. Meer informatie over autoflowering


B

Bloeiperiode
Dit is de periode waarin de vrouwelijke wietplant haar bloemen aanmaakt. De bloei ontstaat als de dagen korter worden en er dus minder uren licht zijn. Meer informatie bloeiperiode wietplant

Bladluis
Bladluis is een klein beestje wat schade toebrengt aan je wietplant. Meer informatie over bladluizen.

Bloeilamp
Dit is een lamp die je in verschillende soorten hebt, een van de soorten is een HPS lamp (High Pressure Sodium). Lees hier meer informatie over HPS bloeilampen.

Buiten wiet kweken
Veel mensen kweken hun wietplant lekker in de tuin of op balkon. Dit is een prima optie en er zijn zeer veel mooie buitensoorten verkrijgbaar. Bekijk informatie over een buiten wietkweken.


C

Cannabis
Cannabis is de bloem van de vrouwelijke cannabisplant. Ze noemen cannabis ook wel wiet en marijuana. Meer informatie over cannabis

CBD
Dit is een van de stoffen die een cannabisplant bevat. CBD is de stof die zorgt voor de medicinale werking van cannabis.

Cocos
Cosos is een medium (vergelijkbaar met aarde) waarin je wietplanten kunt kweken. Bekijk hier meer over kweekmediums.

Crop (Super Crop)
Je plant croppen wil zeggen dat je de stengel om knakt zonder dat deze echt afbreekt en dood gaat.

Curen
Curen is het conserveren van je wiet waardoor smaak en werking beter zijn.


D

Drogen
Het oogsten en drogen is het leukste gedeelte van de kweek. Echter is het van belang dat je op de goede manier droogt om bijvoorbeeld schimmels te voorkomen. Hoe moet ik wiet drogen?


E

EC waarde
EC is een aanduiding om aan te geven hoe voedingsrijk iets is.


F

Feminised
Feminised wietzaden wil zeggen dat je gegarandeerd vrouwelijke wietzaden krijgt en dus ook zeker bent van wiet aan je wietplant.

Fimmen
Fimmen is een manier van snoeien en zorgt voor een hoger THC gehalte. Hoe moet ik mijn wietplant fimmen?


G

Groeiperiode
De groeiperiode is de periode tussen het ontkiemen en het bloeien van een wietplant. Bekijk allerlei informatie over de groeiperiode van de wietplant.


H

Hermafrodiet
Een hermafrodiet is een wietplant die zowel de mannelijke als de vrouwelijke eigenschappen heeft.

Hydro / Hydrocultuur
Dit is een bepaalde manier van kweken waarbij in plaats van aarde, water gebruikt wordt waar de wortels inhangen. Bekijk hier meer kweekmediums.


I

Indica
Indica is een van de drie hoofdsoorten, zo heb je ook sativa en ruderalis. Iedere hoofdsoort heeft zijn eigen eigenschappen. Meer informatie over indica en sativa.

Internodes
Met ‘ruimte tussen de internodes’ bedoelen ze de ruimte tussen de vertakkingen.


J

Joint
Een joint is een gedraaide vloei met een filter, tabak en wiet. Je kunt de wiet ook puur roken. Hoe moet ik een joint draaien?


K

Klieven
Klieven is het splijten van de onderkant van de stam, hierdoor maakt de plant meer THC aan. Hoe moet ik mijn wietplant klieven?

Knipafval
Veel mensen gooien het knipafval weg na de oogst. Maar met het blad kun je nog veel leuke dingen doen! Wat kan ik doen met mijn knip afval?

Koolstoffilter
Dit is een filter wat nodig is bij een binnenkweek. Dit filter zorgt ervoor dat de wietgeur verdwijnt. Meer uitleg over koolstoffilters.

Kweekmedium
Dit is de ondergrond waarin je kweekt, zoals aarde, hydro of cocos. Meer informatie over kweekmediums.


L

LED verlichting
Dit is zeer zuinige verlichting die bestaat uit allemaal kleine LED lampjes van verschillende kleuren. Al deze lampjes samen zorgen voor een krachtige lichtbron. Lees meer over LED wiet kweken.

LST / Low Stress Training
Dit is het platleggen en laten groeien van je wietplant, het doel is dat de wietplant iets meer oplevert. Wat is Low Stress Training?


M

Meeldauw
Meeldauw is een schimmel die op planten voor komt, dus ook op de cannabisplant. Wat is meeldauw?


N


O

Outdoor
De term outdoor is Engels en betekend ‘buiten’. Het gaat hier dus om een wiet kweek buiten in je tuin of op je balkon.


P

pH waarde
pH is een aanduiding waarmee aangegeven wordt hoe zuur iets is.


Q


R

Reguliere wietzaden
Als je een pakje reguliere wietzaden koopt dan weet je niet of je mannetjes of vrouwtjes koopt.

Ruderalis
Ruderalis is een hoofdsoort die zorgt dat een autoflower automatisch gaat bloeien. Met de ruderalis wordt alleen maar gekruist. Lees hier meer over ruderalis, indica en sativa.


S

Sativa
Sativa is een bepaalde hoofdsoort wietplant. Er zijn drie hoofdsoorten, sativa, indica en ruderalis. Lees hier meer over indica, sativa en ruderalis.

Spint
Spint is ongedierte wat je wietplant aantast. Je kunt spint herkennen aan het web waar ze je toppen mee inkapselen. Hoe moet ik spint bestrijden?

Spoelen
Het spoelen van je wietplant doe je 7 – 10 dagen voordat je gaat oogsten. Spoelen wil zeggen dat je je wietplant alleen maar water geeft zonder toegevoegde voeding.


T

THC
Dit is hetzelfde als ‘trichomen’. Deze stof zorgt ervoor dat je stoned of high wordt van wiet. Meer informatie

TL buizen verlichting
Je kunt je planten prima voorgroeien onder TL verlichting met bepaalde kleurcombinaties. TL buizen zullen voor de bloei niet krachtig genoeg zijn om te kweken. Lees meer info over wietkweken onder TL verlichting.

Toppen / Snoeien
Het toppen van je wietplant is het verwijderen van de bovenste scheut van de hoofdstam. Hoe en wanneer moet ik mijn wietplant toppen?

Toprot
Toprot is een schimmel die aan de binnenkant van toppen ontstaat door een te vochtige omgeving. Wat kan ik doen tegen toprot?

Trichomen
Dit zijn de witte steeltjes die in de bloeiperiode op de bloemen ontstaat. Ze noemen trichomen ook wel THC.


U


V

Voedingsschema
Dit is een schema waarop je kunt zien wanneer en in welke verhoudingen je de voeding of boosters to moet dienen. Zo’n schema krijg je bij de voeding die je koopt of is te downloaden op de website van de fabrikant.

Voeding
Voeding bestaat uit verschillende componenten om je wietplant te voeden, dit voeg je toe bij het gietwater. Meer informatie over wietplant voeding.


W

Witte vlieg
Dit is een vliegje die schade kan toebrengen aan je wietplanten. Lees hier meer informatie over de witte vlieg.


X


Y


Z

Zaailing
Een zaailing is een wietplantje die net ontkiemt is.