Voeding voor een wietplant

Voeding – Welke voeding heeft een wietplant nodig?
In ieder stadium van de plant heeft ze andere stoffen nodig. Er is bijvoorbeeld een worstelstimulator, deze stof geef je om de wortelgroei te bevorderen. Er is ook speciale voeding die een betere groei oplevert en voeding die voor een betere bloei zorgt en dus uiteindelijk meer opbrengst levert.

Groeit een wietplant zonder voeding?
Een wieplant die alleen grootgebracht wordt met water zal duidelijk minder gezond zijn dan een wietplant die wel voeding krijgt. Je zult bijvoorbeeld eerder last krijgen van geel blad, dit vertraagt de groei en bloei van de wietplant waardoor de oogst verre van optimaal zal zijn.

Welke soorten voeding zijn er?
Er zijn verschillende soorten voeding die op het juiste moment toegediend moeten worden. Je hebt bijvoorbeeld wortelstimulator, dat is een biologische meststof die de groei van de wortels versnelt en er zo een steviger en beter wortelstelsel ontstaat. Dit komt ten goede aan de wietplant, die kan meer voedingsstoffen opnemen op die manier. Ook zijn er verschillende soorten voeding voor de groeiperiode en de bloeiperiode van de wietplant. In beide perioden hebben ze verschillende stoffen nodig.

voeding voor een wietplant

Voeding – Dit is een complete set voor één kweek van 5 planten op één vierkante meter.

wietplant voeding

Dit jonge wietplantje is nu groot genoeg om voorzichtig te beginnen met groeivoeding. Wortelbooster kun je al eerder gebruiken.

Wanneer mag ik beginnen met mijn wietplant voeding geven?
Een zaailing (een net ontkiemt plantje) kan nog heel slecht tegen voeding. Wij raden aan om je wietplantje gewoon te kweken in stekgrond. Dit bevat nog geen voeding en is dus prima geschikt voor een zaailing. In het begin geef je haar alleen water en een beetje wortelstimulator. Op het moment dat je wietplant twee vertakkingen heeft, dan mag je beginnen met het voeden.

Voeding voor de groeiperiode van de wietplant
Voor de groeiperiode heb je speciale voeding nodig. In de groeiperiode heeft een wietplant vooral kalium en verse lucht nodig, als een van deze te weinig aanwezig is zal je plant langzaam steeds meer geel blad ontwikkelen. De groei van de wietplant is een zeer belangrijke periode die uiteindelijk ook bepaalt of je meer of minder opbrengst hebt.

Voeding voor de bloeiperiode van je wietplant
In de bloeiperiode heeft de plant bloeivoeding nodig, dit is een combinatie van meststoffen die een aanzienlijke verhoging in de opbrengst laten zien. Tijdens de bloei heeft de wietplant vooral stikstof, fosfor en kalium nodig. Deze stoffen vind je terug in alle merken bloeivoeding.

Voeding voor je wietplant kopen?
Wil je online de voeding voor je wietplant bestellen? Bekijk dan eens het aanbod van een van onze partners, hier kun je op je gemak kijken wat je nodig hebt en het snel en betrouwbaar bij je thuis laten bezorgen!

canna voeding voor je wietplant

Dit is groei en bloeivoeding van het merk Canna geschikt voor de groei- en bloeiperiode.

voeding plagron wietplant

Dit is groei- en bloeivoeding voor wietplanten van het merk Plagron.