Kweekschema voor je wietplant

Kweekschema
Wat is een kweekschema? Een kweekschema is een overzicht waarop je precies kunt zien wanneer en hoeveel voeding je wietplanten nodig hebben, ook kun je zien welke soort voeding ze nodig heeft.

Welke fabrikanten leveren voeding voor wietplanten?
Aptus, B.A.C, B’cuzz, Biobizz, Biogreen, Bio Nova, Canna, DutchPro, Ecolizer, Exelent, Ferro, GroTek, Hesi, House and Garden, Hy-pro en Plagron.

Voordelen van een schema
Het voordeel van een kweekschema is dat je bijna geen fouten kunt maken, mits je je natuurlijk houdt aan de doseringen die in het kweekschema staan aangegeven. Ook krijg je een mooi overzicht in welk stadium je wietplant zich bevindt.

Schema van één fabrikant
Gebruik nooit verschillende kweekschema’s door elkaar van verschillende fabrikanten. Gebruik voor de beste resultaten de voedingslijn van één fabrikant en van dit merk ook het kweekschema. Bij iedere fabrikant zul je een kweekschema kunnen verkrijgen.

Welk soort kweekschema moet ik gebruiken?
Let hier even op, er zijn schema’s voor aarde, hydro en soms cocos. Kies de goede want anders is de kans groot dat je wietplanten het niet overleven. Je kunt de mengverhoudingen van de voeding vinden achter op de fles.

Canna en Plagron
Hier zie je twee voorbeelden van een kweekschema. Deze kweekschema’s zijn van de merken Canna en Plagron, deze bedrijven maken speciaal voeding voor (wiet)planten en zijn al jaren goede leveranciers voor wiet planten voeding.

Om een complete set voeding te krijgen zul je ongeveer 4 tot 6 verschillende voedingsstoffen moeten aanschaffen. Plagron heeft een mooie complete set, speciaal gemaakt voor 5 planten die een ruimte hebben van 1 x 1 x 2 meter. Meestal bestaat een voedingslijn uit:

  • Wortelbooster/stimulator
  • Enzymen
  • Groeivoeding
  • Bloeivoeding
  • PK13+14 (Bloeibooster)
Kweekschema Canna terra wiet

Dit is een kweekschema van het merk Canna Terra. Dit merk maakt al vele jaren perfecte voeding voor wietplanten.

voeding plagron wietplant

Dit is een kweekschema van het merk Plagron. Dit merk maakt alle soorten voeding die je nodig hebt.

Schema downloaden?
Download in onderstaande overzicht de kweekschema’s van een groot aantal voedingsfabrikanten in PDF formaat. Met deze schema’s kun je heel duidelijk zien welke voeding of componenten hiervan toegediend moeten worden. Een kweekschema is ideaal voor beginners omdat ze een goed inzicht krijgen in de stadia van de plant en welke voedingsstoffen hierbij horen.

Plagron schema voor aarde
Je kunt de schema’s in drie verschillende talen downloaden namelijk, Nederlands, Engels en Duits.

Canna Terra schema voor aarde

Links