Cannabis – wat is dat?

Cannabis
Cannabis is de bloem van de wietplant. Cannabis is het zelfde als wiet of weed. Hasj wordt gemaakt van wiet en is dus zo goed al hetzelfde. Het consumeren van cannabis of wiet kun je op verschillende manieren doen. Roken – je kunt na het drogen van de bloem deze verkruimelen en door je tabak heen doen een joint draaien dus. Je kunt het ook eten, aangezien de smaak van wiet in de mond niet zo lekker is, kun je er boter of thee van maken. Met deze boter kun je het gebruiken voor allerlei recepten bijvoorbeeld cake of koekjes. Cannabis wordt wereldwijd gebruikt en is in ieder land, waar ook ter wereld, aanwezig en niet meer weg te denken. Het is al honderden jaren een zeer geliefde softdrug om lekker mee te ontspannen.

Vrouwelijke cannabisplant
Alleen de vrouwelijke cannabisplant krijgt bloemen. De mannelijke wietplant maakt stuifmeel aan, indien hij hiermee de vrouwelijke plant bestuift dan zal de vrouwelijke cannabisplant nauwelijks meer bloemen aanmaken maar wel zaad. Het mooiste is om vrouwelijke wietplanten te hebben.

droge wiet cannabis marijuana

Zo ziet gedroogde wiet (cannabis of marijuana) eruit.

wiet close up droog

Dit is een close up van gedroogde wiet, cannabis en marijuana.

Cannabiszaadjes bestellen?
Als je cannabis zaadjes gaat aanschaffen is het belangrijk dat je vrouwelijke (feminised) zaden koopt. Bij deze zaden ben je er zeker van dat je de vrouwelijke plant krijgt en dus ook wiet. De mannelijke plant maakt balletjes met stuifmeel aan waar je niets aan hebt. Bestel je vrouwelijke cannabiszaadjes op Wietzaadjes.nl – goedkoop, betrouwbaar en een zeer ruimte keuze!

Misschien heb je interesse in…

Wiet wordt door de meeste mensen recreatief gebruikt in de vorm van het roken van een joint. Maar cannabis of hennep werd vroeger voor veel meer doeleinden gebruik dan alleen maar recreatief. Zo werd er touw, kleding en zelfs papier van gemaakt. Lees in dit artikel meer over de geschiedenis van cannabis.

Ook wordt wiet of cannabis al heel lang medicinaal of therapeutisch gebruikt. Cannabis heeft een aantal stoffen die zeer werkzaam zijn bij bepaalde kwaaltjes, denk bijvoorbeeld aan het verminderen van pijn of het geven van ontspanning tegen stress en neerslachtig gevoel. Bekijk hier alles over medicinale cannabis.