Inleiding wit kweken

Wiet kweken voor eigen gebruik

Op deze website willen wij informatie aanbieden die bestemd is voor de hobbykweker. We gaan er op deze website vanuit dat je maximaal 5 wietplanten kweekt in een ruimte van maximaal 1 x 1 meter. Er zit een groot verschil tussen hobbymatig en commercieel wiet kweken, de informatie op deze website is ook niet geschikt als naslag voor commercieel kweken. Commercieel kweken werkt heel anders dan het hobby kweken.

Wiet kopen in de coffeeshop

De wiet die je koopt in de coffeeshop is niet gekweekt om een zo goed mogelijk product neer te zetten. Wiet uit de coffeeshop is heel vaak vervuild met bijvoorbeeld resten chemicaliën tegen insecten en haarspray wordt soms gebruikt voor de glans. Dit zijn stoffen die uiteindelijk in je lichaam terecht komen en ook wel degelijk het leuke effect van een jointje kunnen verpesten met o.a. hartkloppingen. Alleen dit zou al een zeer goede reden zijn om je eigen wietplant te kweken. Je kunt dan gewoon lekkere pure en biologisch gemeste wiet kweken waarvan je precies weet hoe het grootgebracht is. Daarbij is het gewoon heel leuk om je eigen wietsoort uit te zoeken, in de vorm van zaadjes, en haar met grote zorg op te laten groeien tot een mooie bloeiende wietplant.

Wiet uit de coffeeshop wordt vaak te snel gedroogd, hierdoor kan de wiet niet optimaal uit rijpen waardoor de smaak lang niet optimaal is. Als je de tijd neemt om je wiet op de goede manier (met geduld) te drogen, dan zal de smaak van de wiet bij het roken veel beter zijn dan te snel of geforceerd drogen.