Knipafval van je wietplant

Knipafval – Wat moet ik doen met mijn knipafval?
Veel mensen weten niet precies welk blad van je kweekafval bruikbaar is. Je kunt veel dingen doen met je knipafval, denk bijvoorbeeld aan het maken van olie, hasj, wietboter voor cake en taart en bijvoorbeeld thee. Echter is niet al het knipfval geschikt om nog verder te gebruiken. Het is belangrijk dat je weet hoe je kunt zien of je knipafval kunt gebruiken of niet. Het blad wat niet bruikbaar is kun je gewoon bij het groenafval doen.

Welke bladeren van de wietplant kan ik weggooien?
Bij het oogsten van je wietplant is het handig om als eerste het grote blad van de wietplant af te knippen. Dit grote blad hoef je niet te bewaren, daar kun je verder niets mee. Maar naarmate het blad wat je wegknipt steeds kleiner wordt merk je dat je schaartje steeds meer gaat plakken, dit komt door de THC. Die blaadjes moet je dus bewaren! Hoe je kunt zien of het blad THC bevat zie je op de onderstaande afbeeldingen.

knipafval met thc bewaren

Hier zie je duidelijk dat er op het blad kleine witte trichomen zitten, dit is dus de THC. Deze blaadjes zijn zeker bruikbaar!

Knipafval bewaren met thc

Ook dit knipafval moet je bewaren. Je ziet dat er hier ook THC op de blaadjes zit.

knipafval niet bruikbaar

Dit is wat groter blad, hier zie je dat er geen THC op de bladeren zit. Dit blad is dus niet bruikbaar.

Hoe krijg ik de THC van het wietblad af?
THC makkelijk van je knipafval kunnen scheiden gaat veel makkelijker als je het bruikbare knipafval koud maakt. Leg het knipafval in een zak in de vriezer en laat dit een nacht bevriezen. THC kristallen laten veel makkelijker los als ze bevroren zijn, op deze manier is het makkelijker om bijvoorbeeld hasj te maken.

TIP: Tijdens het knippen gaat je schaar plakken en steeds moeilijker open. Je kunt je schaartje prima schoonmaken met een schuursponsje en een beetje lauwe melk. THC lost namelijk op in lauwe melk en zo kom je dus ook makkelijk van je plakvingers af.