Buiten wiet kweken, hoe moet ik dat doen?

Buiten je eigen wiet kweken in de Nederlandse zomers kan prima. Buiten kweken kun je op 2 manieren doen: in je tuin wiet kweken of in de natuur, daarna kun je nog kiezen of je in de volle grond of in een pot gaat kweken. Kortom een aantal zaken op een rij.

Buiten wiet kweken: In een pot in je tuin of balkon?
Het grote voordeel van buiten kweken in een pot is dat je deze kunt verplaatsen en je wietplant dus de beste plaats in je tuin kunt geven. Ook kun je ze eventueel verbergen indien je ongewenst bezoek krijgt. Een ander groot voordeel is dat je kunt bepalen hoe groot je plant wordt. Kleine pot geeft een kleine plant, een grote pot geeft een grote wietplant, in de volle grond krijg je een reuze wietplant, in het laatste geval kan ze wel 3 meter hoog worden!

Nadelen van buiten een wietplant kweken
Nadelen zijn insecten en slakken, deze zitten in je tuin maar waarschijnlijk niet op je balkon. Insecten en slakken vind je ook in een guerilla kweek (kweken in de natuur) en daar kom je dus bijna niet omheen. Je plant levert meer wiet op als ze in de volle grond zou groeien. Een ander groot nadeel is dat de kans op diefstal bij een buitenkweek veel groter is. Als je plant buiten je tuin opvallen dan is de kans heel groot dat ze tegen de oogsttijd weg zullen zijn.

Wiet kweken in de natuur, de nadelen (Guerilla kweek)
Bij een guerilla kweek krijg je met wat andere zaken te maken dan een binnen kweek. Zo moet je zorgen dat je geschikte grond vindt, niet alle grond is optimaal voor een wietplant. Daarbij moet je zorgen dat je uit het zicht moet zien te blijven van wandelaars en toeristen, wat niet altijd meevalt. Ook krijg je te maken met dieren die je wietplant letterlijk rauw lusten, denk ook weer aan slakken, maar ook herten kunnen je plant beschouwen als een maaltijd. Het kan best lastig zijn om een goede plaats te vinden voor een buiten wiet kweek. Daarbij is het verboden, behalve als het je eigen grond is. Er vanuit gaande dat je niet meer dan 5 wietplanten plaatst voor eigen gebruik.

Wat zijn de voordelen van wiet kweken in de natuur?
Als je het op de goede manier doet dan kun je enorme struiken krijgen en dus ook enorme hoeveelheden wiet oogsten. Een ander voordeel is dat je je planten niet in je huis hebt of in je eigen tuin.

Welke wietplant voor een buiten kweek?
Veel merken hebben een aantal mooie buiten wietzaden in hun assortiment. Deze wietzaadjes zijn geschikt voor buiten omdat deze wietplanten meestal beter tegen een lagere temperatuur kunnen, dat ze beter schimmel- en rotbestendig zijn en een korte bloeitijd hebben. De beste soorten voor een buiten kweek zijn indica’s en autoflower wietsoorten. Kijk voor een ruim aanbod eens op wietzaadjes.nl