Ongedierte op je wietplanten

Ongedierte op je wietplant

Ongedierte is iets wat je wilt voorkomen, helaas hebben veel mensen tijdens hun wietkweek last van ongedierte, ziekte, beestjes of vliegjes. Er zijn beestjes die je planten volledig onbruikbaar kunnen maken in een redelijk korte tijd. Het is dus van groot belang dat je weet waar je op moet letten om zo te zorgen voor mooie gezonde wietplanten.

Wat kan ik doen om ongedierte op mijn wietplant te voorkomen?

Het allerbelangrijkste is dat je de wietplant regelmatig controleert. Ga iedere dag bij je wietplant kijken en inspecteer haar goed. Heeft ze last van ongebruikelijke verkleuringen van het blad of de stengels, controleer dan als eerste op ongedierte.

Ongedierte op wietplant zoeken

Hier zie je Jorge PR die zijn wietplanten grondig onderzoekt om ziekte en ongedierte tijdig op te sporen.

Bij het inspecteren van je wietplant is het van belang dat je een vergrootglas of microscoop gebruikt. Veel ongedierte is soms met het blote oog bijna niet te zien, behalve als je veel te laat bent.. Sommige beestjes kunnen zich vanaf het ei-stadium tot het volwassen stadium ontwikkelen in drie dagen, je moet dus letterlijk iedere dag controleren. Belangrijk is dat je bij het inspecteren ook vooral de onderkant van het blad goed bekijkt, en dan voornamelijk langs de bladstengels.

Ongedierte op een natuurlijke manier bestrijden

Als er ongedierte op je plantje zit dan zijn er meestal natuurlijke vijanden te koop in tuincentra en growshops. Je kunt pakjes kopen waarin eitjes zitten van bijvoorbeeld de roofmijt, deze zet je uit bij je wietplant en ze zullen uiteindelijk je probleem wel op kunnen lossen. Hoe eerder je constateert dat je wietplant last heeft van ongedierte, hoe makkelijker het te bestrijden is!

Ongedierte een chemisch manier bestrijden

Een andere mogelijkheid om ongedierte te bestrijden is met chemische bestrijdingsmiddelen. Wij raden dit heel erg af. Het kan gevaarlijk zijn en schade toebrengen aan je wietplant en zelfs aan je gezondheid. De beste oplossing tegen ongedierte is de natuurlijke vijand of biologische bestrijdingsmiddelen.

Welke soorten ongedierte zijn er?

Er zijn verschillende soorten beestjes die schadelijk kunnen zijn voor je plant. Bekijk hieronder een aantal van de meest belangrijke soorten ongedierte.

TIP: Een hele simpele ingreep die je vanaf het begin al toe kunt passen is het ophangen van een speciale plakstrip. Je kunt online plakstrips bestellen die perfect werken tegen eventuele vliegjes in je kweekruimte.