Autoflower – wat is dat?

Autoflower

Autoflower wil zeggen: Wietplant gaat automatisch in bloei op het moment dat de wietplant voldoende takjes heeft om haar bloemen aan kwijt te kunnen. Een normale wietplant gaat in bloei als de dagen korter worden. Een autoflowering bloeit het beste bij 18 uur licht en 6 uur duisternis. Met een autoflower kun je dus meerdere oogsten per jaar buiten laten groeien!

Autoflower wietzaden

Welke fabrikanten leveren deze wiet zaden?
De merken die autoflowering wietzaden maken zijn o.a. Joint Doctor, Lowlife, World of seeds autoflower, Royal Gueen Autoflowering, Dutch Passion Autoflower, Grass-o-matic, White label Automatic, Barney’s Farm autoflower, 00 Seeds en nog veel meer!

Autoflower en voeding

Welke voeding geef je een autoflowering soort?
Geef haar de eerste 2 tot 3 weken groeivoeding en schakel daarna over op bloeivoeding.

Worden autoflower soorten groot of klein?
Er zijn inmiddels erg veel soorten autoflowering. De meeste soorten autoflowering blijven vrij klein. Er zijn echter ook soorten (op dit moment) die de 1.20 meter kunnen halen. De autoflowering wietsoort lowryder staat erom bekend erg klein te blijven.

Autoflower – geschikt voor een wiet kweek buiten?
Ja! Auto wietzaden zijn juist heel erg geschikt voor buiten. De meeste autoflower wietsoorten bestaan voornamelijk uit indica genetica en die zijn meer geschikt voor een buitenkweek omdat ze maar een korte tijd nodig hebben om van zaadje tot oogstrijp te komen. Hierdoor krijgt rot en schimmel niet veel kans om te wietplant te besmetten of aan te tasten.

royal queen autoflower

Royal Queen Seeds – Quick One Auto

bubblegum auto

Dit is een Bubblegum Auto van het Huismerk van Wietzaadjes.nl

dutch passion blue automazar

Blue AutoMazar van Dutch Passion Seeds