Wietzaadjes kopen

Waar kan ik wietzaadjes kopen?
Er zijn online veel mogelijkheden om wietzaadjes te bestellen. Zorg dat je de wietzaden bij een goede zaadbank koopt en koop je wietzaadjes niet op websites zoals Marktplaats. Je weet namelijk niet wat je koopt want je kunt aan de buitenkant van een zaadje niet zien welke plant het is. Ook kun je niet zien wat de kwaliteit is van het zaadje en of het ook daad werkelijk ontkiemt. Je loopt dus veel risico als je niet weet van wie je de zaden koopt.

Feminised of reguliere wietzaden?
Als je van plant bent om gewoon wiet te kweken voor je eigen gebruik dan kun je het beste feminised zaden kopen. Dit is van belang omdat je niks hebt aan mannetjes planten, tenzij je zelf zaden wilt gaan maken. Als je wiet wilt kweken moet je feminised wietzaden kopen en geen reguliere.

Normaal feminised of autoflower feminised
Je hebt de keuze om een gewone wietplant te kweken (die je binnen zelf in de bloei moet zetten of die buiten een hele zomer nodig heeft om te bloeien om uiteindelijk richting de herfst oogstrijp te zijn) of dat je kiest voor een autoflower (gaat automatisch bloeien bij 18 uur licht en 6 uur duisternis (of 20-4). De autoflower soorten zijn allemaal zeer geschikt voor buiten, bij de gewone feminised soorten verschilt dit per soort.

wietzaadjes kopen cannabis marijuana zaden

Wietzaadjes, cannabis zaadjes, marijuana zaden

feminised wietzaadjes kopen

Dit zijn feminised New York Diesel wietzaden van het Huismerk van Wietzaadjes.nl

wietzaadjes close up

Dit zijn Super silver haze wietzaadjes van het Huismerk van Wietzaadjes.nl

wietzaden super skunk

Dit zijn feminised wietzaden van het zeer bekende soort Super Skunk.

Je kweek kun je het beste beginnen vanuit het zaadje. De wietzaden van tegenwoordig zijn van dusdanige kwaliteit dat 95% ontkiemt en 99% ook daadwerkelijk van het vrouwelijke geslacht zijn. Daarbij is de keuze uit verschillende soorten wietzaden enorm! Er zijn wel honderden soorten wietzaadjes.  Het grote voordeel van zaden is dat ze geen ziektes bij zich dragen, een ander voordeel is dat planten uit zaad veel sterker zijn dan bijvoorbeeld stekjes.

Wietzaden zelf maken
Wietzaden kun je zelf kweken. Echter is het maken van goede stabiele feminized cannabis zaden een vak apart. Wietzaden die je zelf wil maken kan op een zeer eenvoudige manier. Echter heb je dan geen feminized wietzaden nodig maar gewoon reguliere (mannelijke wietzaden en vrouwelijke wietzaden door elkaar).