Super Cropping

Super Cropping van een wietplant

Het Super Croppen van je wietplant is een techniek die ook wel “High Stress Training” genoemd wordt. Super Cropping is een techniek die voor voor verschillende situaties kunt toepassen. Door deze techniek gaat de plant stressen waardoor er bijvoorbeeld een wat hoger THC gehalte ontstaat. Super Cropping is niet moeilijk maar je kunt het wel fout doen als je het op de verkeerder manier uitvoert, je kunt deze kweektechniek eigenlijk bij iedere wietplant toepassen, mits correct uitgevoerd.

Wat is het doel van Super Cropping

Het croppen van een cannabisplant levert je een aantal voordelen op. Op deze manier kun je een aantal zaken in je kweek positief beïnvloeden, het kan geen kwaad om met deze kweektechniek te experimenteren en dingen uit te proberen. Bekijk hier onder wat je kunt bereiken als je je wietplant op de juiste manier cropt.

Super cropping wietplant

Super Cropping – Op deze afbeelding zie je een op de juiste manier omgebogen stengel

Een hoger THC gehalte

Door het Super Croppen krijgt de plant erg veel stress, hierdoor gaat de wietplant extra zijn best doen om te overleven. Hierdoor zal het THC percentage in de wiet iets toenemen en uiteindelijk heb je dus een sterkere wiet dan zonder het toepassen van deze techniek.

Meer opbrengst door Super Cropping

Door het croppen zal de plant gaat stressen, het gevolg is dat ze dus wil overleven en zoveel mogelijk bloemen aan gaat maken. Uiteindelijk zul je dus bij een plant die gecropt is ook een lichte stijging zin in de opbrengst van je wiet. Deze kweektechniek zorgt dus voor meer wiet met een hoger THC gehalte.

Het beperkt de hoogte van wietplant

Sommige kweekruimtes zijn niet zo hoog, in dit geval kan het zijn dat je wietplanten te hoog gaan worden. Een mooie en goede techniek om je planten wat in hoogte te beperken is Super Cropping. Vooral sativa soorten hebben de neiging om groter te groeien dan de indica soorten, hierdoor kan cropping een perfect oplossing te zijn om je wietplant in hoogte te beperken.

Hoe moet ik Super Croppen?

Hier onder vind je een aantal duidelijke afbeeldingen waarop je duidelijk kunt zien hoe je een wietplant moet croppen op de juiste manier. Als je dit niet weet kan het zijn dat je per ongeluk de hele tak afbreekt in plaats van ombuigt. Als de tak afbreekt is het mislukt en kun je alleen nog kunnen Super Croppen bij de overgebleven takken. Bekijk hier onder een duidelijke uitleg om het croppen met succes te kunnen voltooien.

Super Cropping wietplant

Hier zie je de hoofdstam van de wietplant, deze gaan we Super Croppen op de juiste manier. Dit is de Neville’s Haze van het Huismerk van Wietzaadjes.nl

Super cropping op de juiste manier

Pak de stengel van je wietplant vast en knijp erin totdat je deze plat en kapot knijpt. Hierna buig je de tak voorzichtig om. Als je van tevoren het takje niet plat knijpt is de kans dat je takje echt afbreekt veel groter.

Wanneer kan ik mijn wietplant Super Croppen?

Het is van belang dat je weet op welk moment je de techniek Super Cropping kunt toepassen. Je kunt namelijk niet in ieder stadium je plant croppen. Als je wietplant eenmaal in de bloeiperiode is moet je eigenlijk niet meer Croppen, deze techniek pas je toe in de groeiperiode van de wietplant, vlak voordat je haar in bloei gaat zetten.

Super Crop cannabis

Na het Super Cropping zie je hoe de stengel omgebogen is en niet afgebroken. Het afbreken heb je voorkomen door van tevoren de stengel plat te knijpen.

super crop wiet

Na het super croppen van je wietplant hangt ja tak naar beneden. Deze zal ook weer een stuk omhoog komen naarmate de plant wat doorgroeit.

Het resultaat na een week

Na ongeveer een week kun je al duidelijk zien dat de cannabis plant het omgebogen stuk stengel gaat verdikken. Op deze manier komt de sapstroom weer optimaal op gang, je moet het vergelijken met een klein wondje wat heelt bij mensen. Op deze afbeelding kun je duidelijk zien dat er een verdikking ontstaat op de plaats waar de wietplant omgebogen is, dit verdikte stuk is nu vele malen sterker dan vóór het super croppen. Tijdens de groei blijven alle takken naar het licht groeien, je zult dus ook zien dat de omgeknakte tak langzaam wat rechter op komt te staan. De knik in de stam zal echter blijven.

Cropping herstel

Hier zie je duidelijk dat de wietplant de schade door het Super Croppen aan het herstellen is.

Misschien heb je interesse in…

Super Cropping is een kweektechniek die je kunt toepassen op een wietplant. Echter zijn er veel meer leuke technieken die het proberen waard zijn en vele voordelen bieden zoals een hoger THC gehalte, het inperken van de hoogte van de wietplant en het behalen van meer opbrengst wiet van je plant. Andere technieken die deze doelen voor ogen hebben zijn bijvoorbeeld fimmen, toppen, LST of klieven.