Wietplant kopen

Is het kopen van wietplanten strafbaar?

Ja, een wietplant kopen of verkopen is in Nederland verboden en dus ook strafbaar. In een tuincentrum zul je dan ook geen wietplant kunnen kopen. Ook online zullen wietplantjes niet te koop worden aangeboden. Hoewel wiet stekken kopen ook illegaal is zijn deze via het criminele circuit nog steeds verkrijgbaar. Wiet stekken zijn af knipsels van een volwassen vrouwelijke wietplant. De stekken worden veelal geleverd op blokjes glaswol. De worteltjes van deze kleine wietplantjes steken vaak net door het glaswol blokje heen.

Wietplant kopen of wiet stekken kopen is verboden

Steeds meer mensen weten inmiddels dat het kweken met stekken een beetje achterhaald is. De kwaliteit van wietplantjes in de vorm van stekken is vaak een stuk minder dan die van plantjes die voortkomen uit wietzaden.

Wietplanten legaal kopen

Ondanks dat het op een legale manier niet mogelijk is om een wietplant te kopen is er toch een manier om legaal aan wietplanten te komen. Door wietzaadjes te kopen, kun je je eigen wietplanten kweken. In tegenstelling tot het kopen van een wietplant, is het kopen van wietzaadjes wel toegestaan. In Nederland mag je namelijk zo veel wietzaadjes in je bezit hebben als je zelf wilt.

Power Plant wietplant

Power Plant wietplant

Northern Light wietplant

Northern Light wietplant

Purple Haze wietplant

Purple Haze wietplant

White Widow wietplant

White Widow wietplant

Aangezien het kopen van wietzaadjes in Nederland legaal is zijn er via het internet diverse webshops te vinden die deze zaden verkopen. In de grootste online zaadbank van Europa wietzaadjes.nl zelfs meer dan 2000 soorten wiet zaden van ruim 100 zaadbanken. De wiet zaden zijn hier overzichtelijk onderverdeeld in soorten, merken en eigenschappen. Je bent hier door de grote inkoop bovendien verzekerd van hele lage prijzen.

Voordelen van wietzaadjes boven wiet stekken:

  • Met wietplanten vanuit wietzaden worden veel betere resultaten behaald.
  • Het kopen van wietzaadjes is in tegenstelling tot wiet stekken legaal, je kunt dus altijd een voorraadje hebben.
  • Je hoeft nooit te wachten op stekken en kunt beginnen met kweken wanneer jij dat wilt.

Uit wietzaden kweek je sterke wietplanten

Wietplanten die zijn voortgekomen uit wietzaden zijn erg sterk. Dit in tegenstelling tot een wietplant die is voortgekomen van een wiet stekje. Koop je jouw wietzaadjes bij een gerenommeerd bedrijf al Wietzaadjes.nl dan ben je er van verzekerd dat je alleen maar vrouwelijke wietplanten krijgt. Zij verkopen namelijk alleen maar gefeminiseerde wietzaden die vrouwelijke wietplanten voortbrengen.

Wietzaadjes.nl de grootste online zaadbank van Europa.

Wietzaadjes ontkiemen

Het ontkiemen van wietzaadjes is niet moeilijk waardoor je binnen een week al een wietplantje kunt hebben. Er zijn verschillende methodes om een wietzaadje te laten ontkiemen. Hoe je het beste wietzaden kunt laten ontkiemen kun je lezen op de pagina wietzaadjes ontkiemen op deze website.

Wietzaadjes om legaal een wietplant te kweken.

Wietzaadjes om legaal een wietplant te kweken.

Het ontkiemde wietzaadje gereed om te planten.

Het ontkiemde wietzaadje gereed om te planten.

Een klein wietplantje na het ontkiemen.

Een klein wietplantje na het ontkiemen.

Het team van WietKweken wenst je veel succes met het op een legale manier kweken van je eigen wietplantjes. Let wel op dat je niet meer dan 5 wietplanten tegelijk kweekt. Het is voor de hobbykweker namelijk niet toegestaan om meer dan 5 wietplanten te hebben.