Oogsten en drogen

Je wietplant oogsten en je wiet drogen

Op deze pagina vind je allerlei informatie over hoe je een wietplant moet oogsten of knippen, daarnaast kun je ook lezen hoe het drogen van je wiet in zijn werk gaat. Als je een wietplant op een verkeerde manier oogst, dan kun je bijvoorbeeld teveel van je wietplant afknippen waardoor je wiet verliest. Ook kun je teveel onbruikbaar materiaal laten zitten waardoor je het verkeerde van de plant rookt.

Het drogen van wiet is makkelijk maar ook hier zijn een aantal zaken van groot belang. Als je het drogen van je geknipte wietplanten verkeerd doet kun je bijvoorbeeld de smaak negatief beïnvloeden door te snel te drogen, als de luchtvochtigheid van de omgeving waar het hangt te drogen te vochtig is, dan is de kans op rot en schimmel zeer groot. Hierdoor zal waarschijnlijk een heel groot gedeelte van je oogst (of de hele oogst!) vol zitten met schimmel.

Als je weet waar je op moet letten bij het oogsten en drogen van je wietplant dan haal je het optimale uit je kweek en heb je uiteindelijk een mooie en kwalitatief goede wiet met een optimale smaak en effect.

Bekijk hier onder de meest populaire artikelen onder de hoofdgroep ‘Oogsten en drogen’ of maak een keuze in het menu.