White Widow

White Widow is een zogenaamde “witte” wietsoort met een hoog THC-gehalte. De eerste White Widow is ontstaan door het kruisen van een Braziliaanse Cannabis sativa met een Indiase Cannabis indica. Deze Indica Hybride was toen al legendarisch te noemen,  volgens de verhalen is deze Hybride Indica ontstaan door Jarenlang kweken en selecteren in de bergen van Kerala.  Kenmerken van beide soorten uit deze kruising zijn dan ook duidelijk herkenbaar. De toppen van deze marihuanaplant zijn stevig en compact en bedekt met witte kristallen.

Als je het hebt over de White Widow, dan heb je het absoluut over de meest bekende soort ooit. Omdat de eerste White Widow planten in begin jaren ’90 van Nederlandse bodem komen, kunnen we deze wietsoort met veel trots een echte Nederlandse Klassieker noemen. In Nederland werd het al snel een bestseller in alle coffeeshops, niet veel later werd deze sterke plant bekend over de hele wereld waardoor hij tegenwoordig bijna overal verkrijgbaar is.

Top White Widow wietplant bedekt met witte kristallen.
Top White Widow wietplant bedekt met witte kristallen.
Mooie witte kristallen (trichomes)

Eigenschappen White Widow

 • Gewonnen prijzen: 12 Cannabis Cups
 • Smaak: Een aromatische wiet die licht fruitig van smaak is
 • Afkomst: Braziliaanse sativa x Indian sativa
 • Effect: Een zeer heftig stoned gevoel vanwege het hoge THC gehalte
 • Soort: dominant sativa
 • Bloeitijd binnen: ze bloeit ongeveer 8 weken
 • Oogsttijd buiten: eind september, begin oktober
 • Hoogte buiten: In de volle grond kan over de 2 meter groot worden
 • THC: ongeveer 20% (hoog)

Zelf White widow kweken

Wietplanten van de White widow zijn vanuit zaad zeer makkelijk zelf te kweken. De zaden zijn geschikt voor binnen- en buitenkweek, schimmel- en rotbestendig, hebben een korte bloeitijd en een hoge opbrengst! Veel van de zaden zijn gefeminiseerd en geweldig voor de thuiskweker. De plant zal bij een binnenkweek niet veel groter worden dan een meter worden. Buiten kan deze soort daarentegen gemakkelijk de twee meter halen.

Na ongeveer 9 weken zijn de meeste feminised White Widow wietzaadjes veranderd in een mooie oogstrijpe cannabis plant. Omdat ze weinig onderhoud vereist is het een ideale plant voor de beginnende kweker. Je zal versteld staan wat het je oplevert. Kwekers halen bij een binnen kweek onder een 600W lamp gemiddeld zo’n 60 gram wiet per plant. Dat is beslist geen slechte oogst. Buiten in de volle grond kan ze meer dan 550-600 gram per plant opbrengen,  de plant is geschikt voor het Noord-Europese klimaat maar zal in een warmer klimaat betere resultaten geven. Ervaren kwekers kiezen vaak voor de White Widow omdat deze cannabis plant zeer geschikt is voor de Sea of Green kweekmethode.

Een zaailing (jong wietplantje) van de white widow

De zaailing (het jonge wietplantje)

Top white widow huismerk wietzaadjes.nl

Top white widow huismerk

De krachtige White Widow wiet

De krachtige White Widow wiet

In principe zijn alle soorten zaden buiten te kweken. Er zijn echter ook soorten die zich kenmerken door verhoogde bestendigheid tegen vochtige omstandigheden. Sommige buiten wietsoorten komen sneller in de bloei, om zo de kans op schimmels en toprot te beperken.

Het effect na het roken van de wiet

Na het roken van de White Widow zal de gebruiker een zeer krachtige stoned gevoel ervaren. Waarbij vooral het lichaam compleet uitgerust en stoned aanvoelt, terwijl je hoofd een vrolijke high beleefd. Nadat je de scherpe maar frisse smaak hebt geproefd begrijp je meteen waarom deze wietsoort is uitgegroeid tot een legende.

LET OP: Deze soort is te zwaar voor de roker zonder ervaring.

Krachtig effect na roken jointje

Uit welk type White Widow zaden kun je kiezen

Er zijn verschillende type White Widow wietzaden verkrijgbaar. Lees verder, leer de verschillen en kies de voor jou beste wietzaadjes. Indien je voor eigen gebruik wiet wilt gaan kweken heb je de keuze uit verschillende type zaden, Reguliere (gewone), Gefeminiseerd en Autoflower zaden.

Wat zijn reguliere ( gewone, normale) wietzaden
De reguliere wiet zaden zijn het nageslacht van een mix tussen mannelijke en vrouwelijke wietplanten. Uit deze zaden kunnen zowel vrouwelijke als mannelijke planten groeien. Aan het zaadje is dit helaas niet zien. Pas na de eerste bloeiverschijnselen is het geslacht van de plant te bepalen. Dit is na een week of twee wanneer de plant zich in de bloeifase bevindt.
Om genoeg vrouwelijke planten over te houden zulk je hiervoor meer zaden moet laten ontkiemen. Als regel kun je vasthouden dat je de mannelijke planten alleen nodig hebt als je zelf zaden wilt gaan kweken. De manier van kweken en je ervaring als kweker bepalen dus voor welke zaad je kiest.

Toelichting gefeminiseerde zaden
Door de genetica van gefeminiseerde zaden brengen deze zaden alleen vrouwelijke planten voort. Gefeminiseerde zaden zijn gemaakt door een vrouwelijke plant die via een speciale behandeling is gedwongen om mannelijke bloemen te produceren. De vrouwelijke plant is hierdoor feitelijk hermafrodiet waardoor het mogelijk om zaden te verkrijgen die alleen XX of vrouwelijke chromosomen hebben.
Om er zeker van te zijn dat deze zaden stabiel en consistent zijn en goed zijn te produceren zijn er vele jaren van testen en kweken voorafgegaan aan de verkoop van deze speciale zaden.

Toelichting Autoflowering / autoflower zaden
Autoflowering of autoflower soorten zijn automatisch bloeiende cannabis zaden die bloeien ongeacht het aantal lichturen en blijven relatief klein. Het zijn dus feitelijk zaden die zelf bloeiend zijn. Na een groeifase van drie weken gaan zij vanzelf over in de bloeifase, waarbij het niet uit maakt hoeveel uren licht de plantjes krijgen.

Reguliere zaden hebben – om in de groeifase te kunnen geraken – 18 uur licht en 6 uur donker.
Cannabis planten kunnen worden onderverdeeld in 3 hoofdsoorten namelijk, sativa, indica en ruderalis.

 1. Cannabis Sativa wietplanten zijn afkomstig uit gebieden rond de evenaar waar ze ongeacht het seizoen 12 uur licht en 12 uur donker krijgen.
 2. Cannabis Indica wietplanten zijn afkomstig uit gebieden onder en boven de evenaar waar het in de lente en zomer gemiddeld 18 uur licht en 6 uur donker is. In de herfst en winter is het in deze gebieden minder dan 12 uur licht per dag is.
 3. Cannabis Ruderalis wietplanten zijn afkomstig uit gebieden waar de zomer kort is. Desondanks krijgen ze hier toch veel zon uren, soms wel 24 uur per dag. De Cannabis Ruderalis hebben zich hier op aangepast en gaan gemiddeld na 3 weken al in de bloei.

Het blad van de sativa, indica en runderalis soorten

Hieruit kun je concluderen dat in de noordelijke regionen de zomers te kort en de dagen te lang zijn.  De planten moeten hierdoor in een hele korte tijd al bloeien om te kunnen overleven. Er zijn zelfs soorten bekend die al na 5 weken zijn uitgebloeid. Deze soorten bevatten nagenoeg geen THC en bevatten bijna geen toppen. Ze zijn hierdoor niet geschikt voor het kweken van wiet. Door deze wietsoort echter te kruizen met een vroeg bloeiende Indica, kan je het THC gehalte verhogen en tegelijkertijd zelf bloeiende kwaliteiten behouden. De Autoflowering zaden zijn dus afkomstig van kruisingen tussen Ruderalis en Indica of Sativa

Wat zijn de voordelen van Autoflowering zaden:

 • In de lente en zomer kun je meerdere malen zaaien en oogsten.
 • De planten worden met een gemiddelde hoogte van 50 cm niet al te groot.
 • Ze gaan 3 weken automatische bloeien.
 • De geur is minder sterk, waardoor de aandacht door stank veel minder is.
 • De Autoflowering zaden groeien 2 a 3 weken waarna ze automatisch gaan bloeien. Deze bloei duurt 6 tot 8 weken. Hierdoor kan je na 8 a 10 weken al oogsten.
Oogstrijpe White Widow autoflower plant

Oogstrijpe White Widow autoflower plant

Een goede oogst van perfecte kwaliteit

Een goede oogst van perfecte kwaliteit

Alle Autoflower zaden zijn redelijk eenvoudig te kweken waarna je kunt rekenen op een goede oogst van perfecte kwaliteit. Je hoeft je geen zorgen te maken over de lichtcycli of eventuele aanwezigheid van mannelijke planten. Buiten kan je gemakkelijk twee of zelfs 3 keer oogsten. Bij een binnenkweek groeien ze van zaailing naar volwassen plant in slechts 10 weken waarna je de plant kunt oogsten.

De gefeminiseerde autoflower zaden zijn een goede investering voor kwekers met weinig tijd en ruimte. Bij een binnenkweek kun je de autoflower zaden het beste 18 uur licht en 6 uur donker geven.

Een greep uit ons aanbod

Bekijk hieronder een greep van de bekendere merken die deze zeer populaire wietsoort aanbieden of bekijk het totale aanbod van White Widow zaden op wietzaadjes.nl

White Widow - Royal Queen Seeds

White Widow (Royal Queen Seeds)

White Widow van Royal Queen Seeds is een van de meest bekende feminised wietzaadjes soorten die er is. Deze Cup winaar zul je in bijna iedere coffeeshop kunnen kopen. Royal Queen Seeds White Widow zijn wietplanten die niet enorm groot zullen worden. Ook is ze zeer geschikt voor zowel een binnenkweek als een buitenkweek. Het grote voordeel van deze populaire soort is dat ze zeer eenvoudig te kweken is waardoor ze populair is bij de beginnende kwekers.

White Widow - Vision Seeds

White Widow (Vision Seeds)

White Widow van Vision Seeds zijn een feminised wietzaadjes soort. De wiet zaden zijn geschikt voor een binnenkweek en buitenkweek. Het effect van het roken van deze wiet is een stimulerende high, het werkt stemming verbeterend en deze soort is een zeer goede eetlust versterker. Wiet kweken uit deze feminised wietzaadjes zorgt voor een zeer gewilde en sterke opbrengst.

White Widow - Bulldog Seeds

White Widow (Bulldog Seeds)

Het effect dat je kan verwachten na het roken van deze wiet is een heerlijke en langdurige lichamelijke ontspanning met daarbij een kalmerend gevoel in je hoofd. De smaak is verfijnd, iets zoet met een pittig karakter. Deze soort wordt ook regelmatig gebruikt als medicinale cannabis. Wiet kweken met deze feminised wietzaadjes zorgt voor een prachtige plant met een geweldige opbrengst!

White Widow van Green House Seeds

White Widow (Green House Seeds)

White Widow van Green House Seeds is de bekendste wietsoort ter wereld. Deze witte soort vindt je in elke coffeeshop en staat bekend om haar hoge THC gehalte. De wietzaadjes zijn feminised en leveren wietplanten die bijna wit zijn van de THC. De White Widow is ontstaan door het kruisen van de Brazilian x South Indian. Ze heeft de eerste prijs gewonnen op de ‘Bio High Times Cannabis Cup’ 1995.

Auto White Widow van Dutch Passion

Auto White Widow (Dutch Passion)

Auto White Widow van Dutch Passion is een autoflower zaden soort die afstamt van de zeer bekende en geliefde White Widow. De genetica van de wietplanten is Indica dominant. Deze wietzaden zorgen voor goede opbrengsten bij zowel een binnenkweek, als bij een buitenkweek. De wietplanten zijn zeer consistent en laten zich makkelijk kweken, hierdoor zijn ze ook te gebruiken door kwekers met wat minder ervaring.

white widow dinafem seeds

White Widow (Dinafem)

White Widow van Dinafem is een feminised wietzaadjes soort, die behoort tot de meest populaire wiet soorten ter wereld. Deze wietplanten hebben voornamelijk indica genetica. Wiet kweken met deze mooie zaden levert je een zeer krachtig resultaat op. Het effect van het roken van deze wiet is sterk, zowel fysiek als mentaal. Haar smaak is zoet en lekker kruidig met een zure tint.

White widow samengevat
De White Widow is geschikt voor binnenkweek, kas en buiten. Deze plant staat bekend om haar enorme bijna witte toppen vol met hars. De plant is makkelijk te kweken en is niet zo gevoelig voor schimmels en ziekten. Kortom een zeer geschikte plant voor beginnende kwekers omdat het bijna niet fout kan gaan.

White soorten bestellen

Bekijk de meer dan 100 White soorten op Wietzaadjes.nl