De geschiedenis van Cannabis

De historie van Cannabis

Cannabis heeft een enorme geschiedenis en bestaat uit het blad en de bloem van de cannabis plant. Deze wonderlijke plant wordt al duizenden jaren door mensen verbouwd en wordt voor veel meer gebruikt dan alleen maar recreatie. Ook is cannabis een van de oudste en belangrijkste gewassen uit de geschiedenis. In China werd al duizenden jaren wiet gekweekt en dan niet voor recreatief gebruik maar vooral voor de vezels. De vezels uit de takken van de cannabisplant zijn erg sterk en werd gebruikt voor het maken van kleding, netten om te vissen, touw en zelfs papier. Dit papier heeft een veel langere levensduur en scheurt minder snel dan het huidige papier wat uit bomen gewonnen wordt.

geschiedenis cannabis

Geschiedenis van Cannabis – Hier zie je een oude afbeelding waarop de cannabis planten zichtbaar zijn

Hier zie je een afbeelding van hennep vezels. Je ziet duidelijk de draadachtige structuur die zeer sterk is

Hier zie je een afbeelding van hennep vezels. Je ziet duidelijk de draadachtige structuur die zeer sterk is

stof vezels hennep canabis

Hier zie je een ruwe stof die gemaakt is van de vezels van de hennep plant.

hennep vezels touw

Het touw wat gemaakt wordt van hennepvezels is veel sterker dan gewoon regulier touw

Cannabis als voedsel

Cannabis is duizenden jaren ook als voedsel gebruikt, het is in China jarenlang gebruikt als graan, totdat de huidige en betere graansoorten ontstonden. Echter worden de zaden van de cannabisplant nog steeds gebruikt als voedsel voor dieren, ook zie je in steeds meer winkels hennepzaden die bedoelt zijn om gegeten te worden. Ook vind je cannabiszaden in voer voor vogels, echter zijn deze zaden niet geschikt om zelf je wiet te kweken, daarvoor moet je professionele zaden hebben die je hier kunt bestellen.

Cannabisolie of wietolie

Een ander groot voordeel van de cannabisplant is dat je er mooie olie van kunt maken. Je kunt olie maken van de zaden, maar ook van de THC die op de wietplant groeit in haar bloeiperiode. Cannabisolie lijkt op gewone olieën zoals olijfolie of koolzaadolie en kan ook prima gebruikt worden bij massage of voor het verwerken in voedsel. Al in de vroegere romeinse tijd werd er in heel Europa cannabis gekweekt voor al deze doeleinden. Europa heeft dus absoluut vol gestaan met wietplanten. Bekijk hier meer informatie over de medicinale werking van wietolie of cannabisolie.

geschiedenis cannabis vroeger medicinaal

Vroeger werden er van cannabis al verschillende olieën en medicijnen gemaakt

Medicinale werking van Cannabis

Ook is al duizenden jaren bekend dat de cannabisplant medicinale of therapeutische eigenschappen heeft. Niet alleen het blad of de bloem (de cannabis zelf) werd gebruikt voor medicinale of therapeutische doeleinden maar ook de wortels van de wietplant werden hiervoor gebruikt. Er is een boek gevonden in China van ongeveer 4000 jaar geleden, toen was er al bekend dat cannabis prima zou werken bij de behandeling van beriberi, malaria, verstoppingen, menstruatiepijn en reumatische pijnen. Doktoren schreven in die tijd ook vaak cannabis voor om een groot aantal kwalen te verzachten. Echter zat de medicijnen wereld ook niet stel en vele jaren later werd de cannabis vervangen door de aspirine. Lees hier meer informatie over de werking van medicinale cannabis.

Misschien heb je interesse in…

Zoals je ziet kun je ontzettend veel meer met cannabis of hennep, je kunt touw maken, wietolie maken, gebruiken in kleding of gebruiken als medicinale cannabis. De cannabisplant is heel erg veelzijdig en bijna alle onderdelen van de wietplant kunnen worden gebruikt. Maar natuurlijk is cannabis er ook om lekker stoned van te worden, wat is het gedeelte van de cannabisplant die je rookt? Lees hier alles over cannabis en haar medicinale werking.