Wiet kweek lampen

Wiet kweek lampen, welke wiet lamp moet ik kopen?
Lampen worden gebruikt bij een binnenkweek, buiten zorgt de zon voor het licht. Er zijn twee hoofdsoortenm lampen, namelijk: groeilampen voor de groeiperiode van de wietplant en er zijn bloeilampen voor de bloeiperiode van de wietplant.

Je kunt in principe onder iedere lamp wiet kweken, maar een spaarlamp levert je weinig tot zeer weinig wiet op, ook de kwaliteit is, door het tekort aan licht, zeer slecht. Het is echt aan te raden om een goede lamp aan te schaffen en een goede oogst over te houden. Minimaal 250 watt..

Lampen voor de groei- en de bloeiperiode van je wietplant
Tijdens de groeifase heeft een wietplant een andere kleur licht nodig dan in de bloeifase. Ga je dus je plant van de groei in de bloei zetten zul je een andere lamp moeten gaan gebruiken om optimaal te kweken.

lamp wiet kweken

Dit is een HPS lamp. Deze heb je zowel in bloei als in groei kleuren.

wiet lamp reflectie kap

Dit is een gehamerde spiegelkap waardoor je een zeer sterke lichtreflectie krijgt van deze HPS lamp.

Een wietplant in de groeiperiode
Een wietplant die in de groeifase zit heeft een blauw – witte lichtkleur nodig. Met deze ‘cool white en warm white’ kleuren zal de plant beter groeien. Je kunt je wietplant dus uitstekend zonder dure lampen laten groeien, bloeien is echter een ander verhaal..

Een wietplant in de bloeiperiode
Een wietplant die moet gaan bloeien heeft veel meer licht nodig dan een plant die moet groeien. Ook de kleur van het licht die een wietplant nodig heeft in de bloei is anders dan in de groei. Bij de start van de bloeifase schakel je over een HPS lamp. Onder deze lamp krijgen ze 12 uur licht.

Groeien onder TL verlichting
Je kunt je wietplanten perfect laten groeien onder TL buizen. Als je maar de juiste kleuren hebt! Gebruik bij TL verlichting voor de groei “cool white en warm white’ kleuren. Je hebt dus minimaal 2 TL buizen nodig.

Bloeien onder TL verlichting
Een TL balk is te zwak voor de bloei. Je zult wel wat wiet overhouden maar het is eigenlijk niet de moeite.