Recepten met wiet

Wiet verwerken in eten
Wiet kun je aan allerlei etenswaar toevoegen, meestal worden er koekjes of space cake van gemaakt. Sommige mensen vragen zich af hoe je dit allemaal doet, maar het is opzich zeer eenvoudig.

Hoe verwerk ik wiet in gebakken etenswaren
Om wiet te verwerken in deegproducten zoals koekjes of cake die in de oven moeten heb je altijd een basis ingrediënt nodig, boter. Wat we gaan doen is wietboter maken, deze gebruik je in het recept voor je koekjes of cake. Als je wietboter kunt maken dan kun je je wiet bijna overal in verwerken!

Wietboter – Hoe maak ik boter van wiet?
Voor het maken van wietboter heb je 2 dingen nodig:

  • 250 gram goed knipafval (zeer fijn gemalen!)
  • 250 gram boter

Hoe voeg ik deze samen en waar moet ik op letten?
Laat de boter smelten in een pannetje op een klein vuurtje. Roer zodra de boter gesmolten het knipafval erdoor, beetje bij beetje totdat alles erin zit. Laat dit geheel 2 uur staan op een warm houd plaat. Het is van groot belang dat de boter niet te heet wordt. Roer de boter regelmatig en zet de deksel op de pan. Na 2 uur schenk je, indien nodig, de boter door een zeef zodat de wat grotere stukken blad niet in de boter komen. Laat dit geheel staan totdat het boterhard is.

De wietboter gebruiken
Nu kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Voor bijna ieder recept heb je wel boter nodig. Denk aan je wiet verwerken in cake, appeltaart, koekjes noem het maar op. Als je zou willen kun je ook zelf thee maken van je wiet of knipafval.

LET OP: Denk eraan dat je cake bereid met wietboter lekker snel wegsmikkelt omdat het natuurlijk erg lekker is. Maar pas op, de werking van de wiet kan soms heftiger zijn dan het roken. Het duurt ongeveer 1 tot 1.5 uur voordat je het effect gaat voelen, wees dus geduldig en denk niet direct: Ik voel nog niks dus ik neem nog maar wat, dan kan het goed zijn dat je 2 uur later te stoned bent en je niet lekker voelt.