Low Stress Training (LST)

Wat betekent LST?
LST is een afkorting voor de engelse omschrijving van “Low Stress Training”. Met deze manier van kweken krijgen de onderste scheuten meer licht waardoor ze meer groeien en meer opbrengst opleveren.

Wat is het doel van LST? (Low Stress Training)
De bedoeling van LST is dat er uiteindelijk iets meer opbrengst van een plant afgehaald kan worden. Door bepaalde technieken is het mogelijk om je hoeveelheid wiet aan je wietplant iets te vergroten.

Wat is LST?
LST houdt in dat je je wietplantje vanaf zaailing plat laat groeien. De hoofdstam, die normaal verticaal staat, ligt nu horizontaal. Het gevolg hiervan is dat alle kleine scheuten meer licht krijgen en zich hierdoor dus beter kunnen ontwikkelen.

Low Stress Training wietplant

Dit jonge wietplantje krijgt al Low Stress Training (LST). Bron: Royal Queen Seeds

Welke wietplanten zijn geschikt voor LST?
Eigenlijk is Low Stress Training bijna hetzelfde als SCROG. Het principe van je plant platleggen zodat de nieuwe scheuten veel meer licht krijgen is bij beide kweekmethoden het geval. Een plant die geschikt is voor een SCROG is meestal ook geschikt voor een Low Stress Training.

Wanneer moet ik mijn wietplant Low Stress Training geven?
Je kunt met Low Stress Training al beginnen als het plantje nog heel klein is. Je zorgt uiteindelijk dat ze niet teveel in de hoogte groeit en vooral in de breedte. De takjes die ontstaan in de groeiperiode kun je blijven platleggen totdat je de planten in bloei gaat zetten. Als er eenmaal bloeiverschijnselen zichtbaar zijn moet je geen Low Stress Training meer toepassen. De toppen van de wietplant zullen nu direct naar boven groeien en zo krijg je een mooi egaal veldje met toppen.