Semi autoflower – wat is dat?

Wat is Semi Autoflower?
Bepaalde soorten wietsoorten zijn verkrijgbaar als Semi Autoflower soort. Deze planten gaan, net zoals gewone soorten, vanzelf bloeien als de dagen korter worden. Echter gaan de Semi autoflower soorten net iets eerder in bloei dan gewone soorten. De groeiperiode van een Semi Auto wietplant is veel langer dan de gewone autoflower soorten. Je kunt een Semi Auto wietsoort maar één keer per zomer ontkiemen en oogsten.

Wat is het voordeel van een Semi Autoflower wietplant?
Het grote voordeel van een Semi Auto soort is dat ze een veer hogere opbrengst heeft dan een gewone autoflower. Ook wordt ze veel groter dan de gewone auto soorten en is de kwaliteit meestal beter dan van de gewone autoflower soorten.

Is Semi autoflower geschikt voor buiten?
Deze wietplanten zijn juist zeer geschikt voor het buitenklimaat. Iedere autoflower en iedere Semi autoflower soort is uitermate geschikt voor een buitenkweek.

Eigenschappen van Semi Autoflower

  • Veel meer opbrengst omdat de wietplant veel groter wordt, sommige soorten halen de 2 meter makkelijk
  • Semi autoflower heeft in verhouding veel minder blad, het oogsten is hierdoor stukken makkelijker
  • Meestal is de kwaliteit van de wiet beter dan van de meeste autoflower soorten
  • Semi autoflower is zeer geschikt voor een buitenkweek

Wanneer gaat een Semi autoflower bloeien?
Haar bloeitijd begint al vroeg. Als je een Semi auto in Mei in de grond stopt, dan beginnen haar bloeiverschijnselen ergens rond half Juli tot begin Augustus. Hierna volgt haar bloeiperiode en zal ze na een aantal weken oogstrijp zijn. Deze soorten gaan dus bloeien als de dagen korter worden.