Top 10 Beste Cannabis zaadbanken

De 10 meest populaire zaadbanken van Wietzaadjes.nl

Als het gaat om het kopen van cannabis zaden, is het van essentieel belang er voor te zorgen dat je de beste genetica kiest. Goede wietzaadjes zijn de basis voor een goede opbrengst van je kweek. Een geweldige manier om dit te waarborgen is te kijken naar de reputatie van de zaadbank waar je de zaden wilt kopen. Als iets een indicatie van kwaliteit is zijn het immers tevreden klanten. Met dit in gedachten, hebben we een lijst samengesteld van de top 10 best verkopende zaadbanken bij Wietzaadjes.nl – gekozen door kwekers voor kwekers. Check de TOP 10 lijst met de beste verkopende zaad banken bij Wietzaadjes.nl.

1. WIETZAADJES.NL HUISMERK 

Zaadbank: Wietzaadjes Seed Bank

 • Herkomst Nederland
 • 98 wiet soorten
 • Alle cannabis zaden van het Wietzaadjes huismerk zijn feminized
 • Beschikbare verpakkingen 1, 5 en 10 zaadjes

Het huismerk van Wietzaadjes.nl is geproduceerd door een team van de beste professionele breeders in Europa. Deze breeders hebben de laatste jaren al hun tijd gewijd aan het perfectioneren van enkele van de meest consistente en hoogwaardige cannabissoorten van dit moment. Ze zijn dan ook buitengewoon trots op de stabiele, betrouwbare en uniforme aard van hun cannabisplanten. De huismerk zaden zijn hierdoor van een zeer hoogwaardige kwaliteit en worden geleverd voor een nog gunstigere prijs. Niet voor niets stappen klanten van Wietzaadjes.nl die bij hun bestelling gratis huismerk zaadjes hebben ontvangen vaak over van het voor hun vertrouwde merk naar het Huismerk.

De Huismerklijn bevat een zeer ruim assortiment van maar liefst 98 feminised en autoflower wietzaden. De prijzen van deze zaden zijn zoals eerder vermeld laag gehouden om te laten zien dat perfecte zaden barstensvol goede genetica niet duur hoeven te zijn. Bovendien betaal jij voor iedere soort dezelfde prijs!

2. GREEN HOUSE SEEDS

Zaadbank: Green House Seeds Seed Bank

 • Herkomst Amsterdam, Nederland
 • 61 wiet soorten
 • Alle cannabis zaden van Green House Seeds zijn feminized
 • Beschikbare verpakkingen bij wietzaadjes 1, 3, 5 en 10 zaadjes

Green House Seeds is een van de grote spelers in de markt van cannabis zaad. Consequent produceren zij de best verkochte cannabissoorten. Hun bekendheid hebben zij mede te danken aan hun enorme coffeeshop die in Amsterdam als hun basis fungeert. Deze coffeeshop trekt toeristen van over de hele wereld die van de geneugten willen proeven die deze zaadbank te bieden heeft. Arjan, de oprichter van het bedrijf, heeft jaren van zijn leven gewijd aan de jacht op unieke en gelokaliseerde landras stammen van over de hele wereld. Zo vond hij de verborgen ruwe edelstenen onder de cannabis soorten waaraan ze een deel van de goede naam van Green House Seeds te danken hebben. Hun inspanningen voor de productie van wereldberoemde stammen loont. Zij winnen award na award, jaar na jaar, voor de vele cannabis soorten die ze produceren.

3. BARNEY’S FARM

Zaadbank: Barneys Farm Seed Bank

 • Herkomst Amsterdam, Nederland
 • 53 wiet soorten
 • Alle cannabis zaden van Barney’s Farm zijn feminized
 • Beschikbare verpakkingen bij wietzaadjes 1, 3, 5 en 10 zaadjes

Barney’s Farm heeft de reputatie een van de best aangeschreven zaad banken te zijn. Ze staan bekend om hun liefde voor het experimenten met kwalitatief hoogwaardige genetica. Soort na soort produceren ze consequent hoogwaardige cannabis zaden. Gevestigd in Amsterdam stond Barney’s Farm vanaf het begin aan de basis van de cannabiscultuur. Gedurende de jaren tachtig reisde de kwekers van Barney’s Farm over de hele wereld om de beste cannabis soorten te verzamelen en catalogiseren. Deze unieke soorten vormde de basis van de wietzaden die zij nu aanbieden.
Het resulteerde in de fundamenten waaraan zij hun huidige roem te danken hebben. Met behulp van hun unieke kweekvaardigheden ontstonden er allerlei boeiende wietsoorten.

Barney’s Farm doorzoekt nog steeds alle uithoeken van de wereld voor nieuwe en spannende landras soorten. Deze worden gebruikt om een volgende generatie van hoge kwaliteit cannabiszaden te ontwikkelen. En het bewijs is daar, Barney’s Farm cannabissoorten zijn enkele van de meest bekroonde soorten. Elk jaar winnen ze wel een High Times Cannabis Cup.

4. DUTCH PASSION

Zaadbank: Dutch Passion Seed Bank

 • Herkomst Amsterdam, Nederland
 • 72 wiet soorten
 • Alle cannabis zaden van Green House Seeds zijn feminized
 • Beschikbare verpakkingen bij wietzaadjes 1, 3, 5 en 7 zaadjes

Zoals de naam al suggereert, wortelt Dutch Passion diep in de Nederlandse cannabis-scene. Het is een van de oudste cannabis zaad banken van de wereld, en kan zodanig ervaring putten uit jarenlange kweekervaring. Ze zijn een van de oude reuzen van de cannabis gemeenschap, en beweren zelfs het gefeminiseerde cannabis zaad te hebben uitgevonden. Met zo’n reputatie, is het gemakkelijk te zien waarom ze zo populair zijn bij onze klanten, en een plaats in onze top 10 beste cannabis zaad bank verdienen. Het werkelijke produceren van de wietsoorten van Dutch Passion is gebaseerd op old-school genetica.  Dutch Passion blijft beproefde klassiekers, evenals de nieuwere rassen in zowel reguliere en feminized versies aanbieden. Hiermee voldoen ze aan de behoefte van elke kweker. Als het gaat om Dutch Passion, gaat het allemaal om verfijning en meesterwerk genetica – het is altijd een goede keuze.

5. ROYAL QUEEN SEEDS

Zaadbank: Royal Queen Seeds Seed Bank

 • Herkomst Barcelona, Spanje
 • 73 wiet soorten
 • Alle cannabis zaden van Royal Queen Seeds zijn feminized
 • Beschikbare verpakkingen bij wietzaadjes 1, 3, 5 en 10 zaadjes

Royal Queen Seeds is een Zaadbank die bekend staat om haar strikte kwaliteitscontrole en geavanceerde kweekmethoden. Je kunt er vanuit gaan dat de zaden van RQS altijd op hun best zijn. Royal Queen Seeds is hierdoor een van de snelst groeiende zaad banken van Europa. Met meer dan 20 jaar ervaring in het kweken van cannabiszaden heeft Royal Queen Seeds zijn waarde bewezen. Niet alleen met de populariteit onder hun klanten, maar ook met de prijzen die zij op vele verschillende Award shows hebben gewonnen. Ook bij Royal Queen Seeds gaat het niet alleen om de THC. Zij hebben de reputatie hoogwaardige genetica te ontwikkelen en hebben deze kennis toegepast op de ontwikkeling van enkele unieke bekroonde CBD-rijke stammen. Hierdoor hebben zij een plek veroverd in de markt van de best beschikbare CBD cannabissoorten.

6. DINAFEM

Zaadbank: Dinafem Seed Bank

 • Herkomst San Sebastian, Spanje
 • 83 wiet soorten
 • Alle cannabis zaden van Dinafem zijn feminized
 • Beschikbare verpakkingen bij wietzaadjes 1, 3, 5 en 10 zaadjes

Dinafem is een Spaanse cannabis zaadbank van gelijkgestemde kwekers die samen kwamen om hun ervaring en unieke cannabisgenetica te delen met de wereld. Zij waren de eerste Spaanse zaadbank die zicht volledig richtte op het produceren van enkele van de beste gefeminiseerde cannabis variëteiten. Zij hebben zich hierdoor razendsnel onder de grote spelers geschaard, met name onder hun Spaanse fans, die de gefeminiseerde variëteiten van cannabiszaden met open armen hebben verwelkomd. Hoewel Dinafem niet de marketing aanwezigheid heeft van enkele van de grotere spelers in de markt van cannabis zaad spreken hun zaden voor hen. Dit wordt door de klanten van wietzaadjes onderbouwd met deze mooie positie in de TOP 10 best verkochte Cannabis zaadbanken. Zij hebben hun plaats in de markt goed geconsolideerde en zijn synoniem geworden met hoge kwaliteit cannabis zaad genetica.

7. SENSI SEEDS

Zaadbank: Sensi Seeds Seed Bank

 • Herkomst Amsterdam, Nederland
 • 65 wiet soorten
 • Sensi Seeds heeft zowel reguliere als feminized zaden
  Wietzaadjes.nl verkoopt alleen de gefeminiseerde cannabis zaden
 • Beschikbare verpakkingen bij wietzaadjes 1, 5, en 10 zaadjes

Bij Sensi Seeds zien zij zichzelf niet alleen als een zaadbank, maar ook als een verantwoordelijk lid van de cannabis gemeenschap. Daarnaast zijn zij een bron van onderwijs over de ware gevolgen en toepassingen van cannabis. Het is een filosofie die is verweven in het hart van het bedrijf zelf, en heeft hen gevormd in de decennia waarin ze hoge kwaliteit cannabiszaden produceren. Naast het wijden van hun tijd om meer traditionele soorten te produceren heeft Sensi Seeds veel moeite gestoken in de ontwikkeling van een verscheidenheid aan cannabis soorten geschikt voor medisch gebruik. De reputatie als een activist zaadbank betekent dat ze al hun passie steken in het kweken, en de vele verborgen geheimen die cannabis te bieden heeft proberen te ontdekken. Een ding is zeker, deze passie garandeert hoogwaardige cannabis genetica. Dit heeft hen uiteindelijk de roem gebracht waardoor hun zaden geliefd zijn bij kwekers over de hele wereld.

8. DNA GENETICS

Zaadbank: DNA Genetics Seed Bank

 • Herkomst Amsterdam, Nederland
 • 22 wiet soorten
 • Alle cannabis zaden van DNA Genetics zijn feminized
 • Beschikbare verpakkingen bij wietzaadjes 1, 3, en 6 zaadjes

DNA Genetics is ruim vertegenwoordigt in de High Times Seed Bank Hall of Fame. Zij zijn zelfs de enige zaadbank die elke type award gepresenteerd tijdens de High Times Cannabis Cup (een van de meest prestigieuze cannabis awards) hebben gewonnen. Als zodanig worden ze terecht gezien als een van de beste cannabis zaad banken, en een zwaargewicht binnen de markt. DNA Genetics vond zijn oorsprong, terug in de jaren tachtig, als een in Californische gevestigde zaadbank. Later in 2002 verhuisde ze naar Amsterdam om te profiteren van de meer cannabis vriendelijke omgeving. Het was een keuze die er voor heeft gezorgd dat het beste van de Amerikaanse cannabisgenetica in het centrum van de Europese cannabis-scene terecht kwam. Met behulp van hun expertise en nieuwe soorten helpen zij de gehele markt te verbreden.

9. SWEET SEEDS

Zaadbank: Sweet Seeds Seed Bank

 • Herkomst Valencia,  Spanje
 • 74 wiet soorten
 • Alle cannabis zaden van Sweet Seeds zijn feminized
 • Beschikbare verpakkingen bij wietzaadjes 1, 3, en 5 zaadjes

Volgens Sweet Seeds is cannabis een geschenk van de natuur waarvan iedereen over de hele wereld moet kunnen genieten. Zo hebben zij zich gewijd aan het verzamelen en persoonlijk opslaan van monsters van de vele cannabissoorten. Alleen bij soorten waar zij zelf enthousiast over zijn zullen zij overwegen deze te kweken. De naam en stamboom maakt niet uit bij de beslissing welke soort als volgende te kweken. Het gaat allemaal om hun persoonlijke ervaringen met een plant. Dit heeft geleid tot een unieke stijl van kweken, maar wel een kweekstijl die immens populair is bij kwekers. En daar stopt het niet. Wat Sweet Seeds één van de beste zaad banken maakt, en dus populair bij onze klanten, is dat ze luisteren naar de feedback die kwekers geven over hun zaden. Deze kennis gebruiken zij om het toekomstige pad van hun genetica te bepalen.

10. AUTO SEEDS

 • Herkomst Barcelona,  Spanje
 • 19 wiet soorten
 • Alle cannabis zaden van Auto Seeds zijn feminized autoflowers
 • Beschikbare verpakkingen bij wietzaadjes 1, 3, en 5 zaadjes

Auto Seeds is gespecialiseerd in het produceren van de beste kwaliteit autoflowering zaden. Gemaakt met zowel de cannabis connaisseurs en commerciële kwekers in het achterhoofd, kunnen hun autoflowering soorten in minder dan 55 dagen klaar zijn van zaadje tot oogst.
Hiervoor heeft het Spaanse bedrijf sinds 2012 onderzoek gewijd aan de ontwikkeling van de beste feminized, autoflowering zaden genetica. Ze hebben klassieke en legendarische cup winnaars gekruist met autoflowering genen om een gestabiliseerde collectie gefeminiseerde autoflowering zaden te ontwikkelen. Het aanbod aan cannabis zaden van Auto Seeds omvat een breed scala van eigenschappen en smaken. Het assortiment van deze volgende generatie autoflowers is ontwikkeld om de hoogste kwaliteit, grootste opbrengst en best mogelijke smaak te behalen. Bij veel andere autoflowering zaden ontbreekt het aan kracht en smaak, evenals dat de opbrengst van de zelfbloeiende planten ondermaats is. Om deze punten te verbeteren hebben zij onvermoeibaar gewerkt met als resultaat een uitstekende aanbod van super auto zaden. De hogere opbrengst en de kracht van hun premium genetica zorgen voor een volgende generatie autoflowering zaden. Deze wietzaden zijn van uitstekende kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Ruim 100 zaadbanken meer!

Naast deze top 10 zaadbanken zijn er uiteraard nog veel meer zaadbanken die zaden van topkwaliteit produceren. Dit is de reden dat je bij Wietzaadjes.nl kunt kiezen uit meer dan 110 verschillende zaadbanken. Door een beetje te experimenteren met andere merken en soorten kom je wellicht een soort tegen waar je nooit van had durven dromen. De bijna 2200 wietsoorten die Wietzaadjes.nl aanbiedt zijn onderverdeeld in vele handige type cannabis zaden en soorten.

Daarnaast kun je binnen het complete aanbod gebruik maken van een enorme hoeveelheid aan filters om te selecteren op meerdere kenmerken. Je kunt zo eenvoudig zaden vinden die voor jou het meest geschikt zijn. Maak hiervoor gebruik van filters zoals: Categorie, Prijs, Merk, Genetica, Soort, Bloeitijd, Zaadje tot oogst, Autoflower, Oogstmaand buiten, Opbrengst binnen, Opbrengst buiten, Binnen en buiten, Hoogte plant binnen, Hoogte plant buiten, Medicinale Cannabis, Moeilijkheidsgraad, THC gehalte, CBD gehalte en het effect bij het roken of verdampen van de wiet.