Wietkweken.com

Wiet kweken van A tot Z

Beginners uitleg over het kweken van wiet

Wiet kweken kun je binnen en wiet kweken kun je buiten doen!

Wat je NIET moet doen!
Ga niet commercieel wietkweken! Onze informatie is bedoelt voor mensen die thuis in de tuin of binnen hun eigen plantje laten opgroeien. Kweek je eigen wietplantje voor eigen gebruik, dit scheelt je geld en je rookt 'schone' wiet. Daarbij is het zeer nuttig voor mensen met bepaalde pijnklachten.

Bestel je wietzaden simpel en snel op de grootste van Europa Wietzaadjes.nl

Welke wietplant levert wiet op?
Alleen een wietplant van het vrouwelijke geslacht levert de wiet op. De mannelijke wietplant levert alleen stuifmeel waarmee hij het vrouwtje bevrucht en ze hierdoor zaden zal gaan aanmaken in plaats van wiet. Bij het wietkweken wil je dus liever geen mannetjes..

Hoe krijg ik wiet aan mijn wietplant?
Wiet is de bloem van de cannabis plant. Je wietplant zal dus moeten gaan bloeien om deze bloemen aan te maken. De wietplant groeit bij 16 uur licht en 8 uur duisternis, in deze periode zal ze alleen maar groeien, nieuwe takjes en nieuw blad aanmaken. Als de dagen korter worden en de tijdsduur van het licht minder wordt zal ze zich in bloei gaan zetten. Een gemiddelde bloeiperiode van een wietplant is ongeveer 10 weken en in deze tijd maakt ze van lege takjes lekkere gevulde takjes met bloempjes eraan. Na gemiddeld 10 weken bloeien is ze oogstrijp.

Hoe lang leeft een wietplant?
Een wietplant is een eenjarige plant en zal dus na een groei en bloeifase sterven. Je kunt natuurlijk een plant onder kunstlicht plaatsen en zo de lichturen aanhouden dat ze alleen maar groeit, zo kun je haar langer in leven houden maar ze groeit maar door!

Hoe wordt wiet gebruiksklaar gemaakt?
De meeste mensen roken de wiet. Om dit zover klaar te maken moet je de plant oogsten. Vervolgens laat je de wiet drogen en na een week of 2 - 3 is het droog genoeg om gerookt te worden. Rook alleen de bloempjes, niet de takjes of het blad. Je kunt wiet natuurlijk ook verwerken in etenswaren. Maak boter van je wiet en gebruik dit in allerlei recepten!

 
  © Wietkweken.com 2010 - 2015